-1 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

Påske på Litjfunnsjøvollen

Foto: Hjørdis Almåsbak
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Tradisjonen tro vil det i påska også i år være åpen kafè og aktiviteter på Litjfunnsjøvollen i Meråker,  – friluftsgudstjeneste skjærtorsdag og hopprenn påskeaften.

 

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

På tiende året inviterer Elin Rønning påskefolket til vollen. Hver dag fra og med palmesøndag kan besøkende nyte av Elins nysteikte hyllkak og kokakaffe. –Skjærtorsdag har vi som vanlig ”prek” under åpen himmel, dersom værgudan tillater det, i år med sokneprest Arne Magnus Smørvik. Hopprennet påskeaften er populært for stort og smått, med deltakere fra 4 år og oppover.  Da pleier det å være skikkelig liv og røre her, det konkurreres i flere klasser og vinnerne premieres med litt påskegodt, forteller Elin. – Påskaften har vi rømmgrautsalg, og storgrill settes ut til disposisjon for de som har medbrakt mat. Folk slipper å dra med seg engangsgriller, og vi slipper å plukke de opp etterpå.

 

Elin Rønning og Arne Slungård sammen med en del av ”familien”hjemme på gården Berget i Gudå. Geitekillingen Kvitøre, shetlandsponnien Camelis og nordlandshesten Aroma får ikke tilbringe påska på Litfunnsjøvollen, det får derimot gjeterhunden Tass.

 

Oppmerka skiløyper

-Hyttefolket på Funnsjøen og Feren er hyppige gjester på vollen i påska, mens bøgdafolk og andre tar seg hit fra en av mange oppmerka løyper som ligger langs Fersdalsveien. Som kjent er ikke denne veien alltid like fremkommelig i påska, men nå som den er asfaltert til Grova, kan turen starte derfra.  Da er det drøye mila til vollen, fin dagstur som er overkommelig for de fleste. Eller en kan ta utgangspunkt fra Fagerlia, en noe lengre tur, men mange kommer denne veien også, sier Elin.

 

Vertinna på Litfunnsjøvollen, Elin Rønning holder kaffekjelen varm for besøkende.  Foto: Hjørdis Almåsbak

 

Sesongåpen kafè

Elin Rønning er en ildsjel som gir mye av sin tid til drifta av vollen, til glede for mange. Men hun er avhengig av gode hjelpere for å få gjennomført arrangementene. Samboer Arne Slungård og flere andre er en del av teamet underveis. I tillegg til påskas aktiviteter er vollen åpen med kaffeservering hver helg fra vinterferieuka til over påske, og helgene i sommersesongen.  På sommeren har Elin med seg geiter og hester til fjells fra heimgården i Gudå. I løpet av året har de godt over tusen besøkende på Litjfunnsjøvollen.

I første omgang ønsker vertinna velkommen til årets påsketurister. Det er bare å spenne på skiene og ta turen fatt!

 

Les forrige sak:
Årets MIG Tautra

Samarbeider med Olavsfestdagene Årets MIG Tautra samarbeider med Olavsfestdagene. Rune Bratseth […]

Close