-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Påskegul kunst på Hell

Utstilling på Hell Stasjon

De er medlemmer hos Hell Art Studio på Hell stasjon. Bente Lien med sitt maleri av maritimt miljø og en båt. Bjørg Hildur Juel Ebbesen med sin Fugl Phønix. De to venter folk på besøk i atelieret også i påska. De er medlemmer hos Hell Art Studio på Hell stasjon. Bente Lien med sitt maleri av maritimt miljø og en båt. Bjørg Hildur Juel Ebbesen med sin Fugl Phønix. De to venter folk på besøk i atelieret også i påska.

Togene fra NSB passerer fulle med folk på påskeferie. Inne på Hell stasjon er kreative kunstnere i arbeid med å male. Hell Art Studio har skapt et fargerikt og trivelig atelier i den ærverdige jernbanestasjonen på Hell.

Mange reisende på Hell får en positiv overraskelse når Hell Art Studio med sine sju medlemmer åpner sitt atelier på stasjonen. Sammen skaper de en trivelig og intim oase med sine malte bilder. Atelieret på Hell selger hele året malte bilder og postkort, bilder og suvenirer som alle er laget lokalt på stasjonen. Produktene preger veggene og hyllene inne på atelieret.

Vokste opp på Ranheim

To av damene som lager kunst på Hell Art Studio er Bjørg Hildur Juel Ebbesen og Bente Lien. Begge har lang erfaring innen kunstmaling. Bjørg Hildur vokste opp på Ranheim med industrimiljøet fra papirfabrikken som nærmeste nabo. I voksen alder har hun de fleste år bodd i Stjørdal.

Bente gikk sine barneår på skole på Fosen, i vakre Råkvåg i Trondheimsfjorden. I tenårene flyttet hun og familien til Meråker. Begge kunstnere er i dag bosatt i Stjørdal.

– Vi leier lokalene ved siden av venterommet på Hell stasjon. Atelieret besøkes ofte av tilfeldig reisende og andre som vet om oss. Atelieret har to faste åpningsdager i uka, onsdag og fredag. I påska følges ikke ordinære åpningstider. Disse oppdateres på vår facebook-side, sier de kreative malerne Bjørg Hildur og Bente.

Motivene de sju medlemmene maler med oljefarger eller akryl, varierer. Bildene kan vise landskap, mennesker i ulikpositur og alder, fugle- og dyrebilder, abstrakt, eller motiver fra nærområdet som skapes på lerret eller maleplater.

Påskegul stasjon fylt med kreativitet

Hell stasjon har besøk av mange reisende gjennom året. Nå i påsken er det trafikk med folk til eller fra påskeferie. Noen tar turen innom atelieret og overraskes over mangfoldet av bilder, også høyt oppe under taket på atelieret.

– Om noen er på utkikk etter en gave til en bursdag, eller vil fornye bilder på veggen hjemme i stua, kan vi ha noen alternativer. Vi kommer til å ha åpent atelier på Hell Art Studio med utsalg av kunst og postkort noen dager og timer i påska også. Varen betales med vipps eller kontant. Det kan være lurt å følge med på vår facebook side for å finne våre åpningstider i påsken, sier de glade malerne Bjørg Hildur og Bente.

Atelieret på Hell stasjon er lokalisert med hovedinngang mot togrampa vest i stasjonsbygningen. Postkort med ulike Hell-motiver og lokalt malte bilder er populære salgsvarer fra atelieret hos Hell Art Studio.

Les forrige sak:
Påskevandringen 2. påskedag i Malvik er et tilbud som nå videreføres. Her kan den som ønsker delta for å møte og høre påskebudskapet.
Påskevandring ved fjorden 2.påskedag

Midtsandtangen er stedet for påskevandringen i Malvik

Close