10 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Påskepant redder liv

I hele 2012 samlet hjelpekorpsene inn pant for 4 millioner kroner. Påsken er høysesong for flaske –og boksinnsamling, og i fjor fikk hjelpekorpsene inn nesten 300 000 kroner i påsken alene. Hjelpekorpsene har utplassert containere og beholdere for tomgods i hytte og –alpinområder, hvor det ferdes mange mennesker. Inntektene fra panten er den viktigste inntektskilden de lokale hjelpekorpsene har.

– De lokale hjelpekorpsene er basert på frivillig arbeid, og er helt avhengige av inntekten fra panten. Pengene går uavkortet til organisering av driften og nytt utstyr som trengs for å hjelpe folk, sier Randi Haavik Varberg, informasjonssjef i Norsk Resirk, som driver panteordningen. 

Ny snøscooter for pantepengene

Gol og Hemsedal Røde Kors Hjelpekorps var det hjelpekorpset som samlet inn flest flasker og bokser i fjor påske. Nå har de kjøpt en helt ny snøscooter som de skal bruke for første gang denne påsken.

– Pantepengene bidrar til å redde liv. Nå har vi kjøpt en ny og bedre snøscooter som har fastmontert GPS og en sporingsfunksjon som gjør at  vi hele tiden vet hvor i fjellet vi er. Ved søk etter savnede personer kan vi derfor finne vedkommende raskere, sier Erling Torkelsgaard, leder av Gol og Hemsedal Røde Kors Hjelpekorps.

Les forrige sak:
Fair Play-pris

  I samarbeid med Norsk Tipping innførte Norges Håndballforbund Fair Play-pris […]

Close