5 °C Stjordal, NO
21/02/2020

Påskestemning i marka

Vi oppsøkte skiløypene i Remarka på en solfylt dag. Her traff vi ivrige skifolk i løypene. Fra Tanzania hadde Amani Lekule reist helt til Stjørdal og Remarka for å teste ut skiene.

 

Snekker’n Boligmesse

 

Vakkert som en solfylt påskedag på siste dag i mars møtte vi Amani Lekule (51) i løypene i Remarka. Amani hadde blitt kjent med en deltaker fra Stjørdal under bestigning av det afrikanske fjellet Kilimanjaro. Han er nemlig en svært erfaren turguide for turister som oppsøker Tanzanias høyeste fjell. Hjemme i Afrika venter mor og tre tvillingpar av gutt og jente på Amani som elsker å være i Norge og oppleve landet i nord.

– Jeg startet å gå på ski 20.februar. Nå begynner jeg å beherske skigåingen bra, men faller noen ganger i løypa, sa en blidspent afrikaner. Han ankom Stjørdal 10.mars, fylte 51 år 22.mars og skal 20.april reise tilbake til Tanzania der han har vært turguide i fjellet Kilimanjaro siden 1984. Amani kjenner fjellet bedre enn de fleste, og har 500 turer til toppen på 5895 meter. Han legger langturer til løypene i Remarka og et bestemt på å bli en god skiløper. Flere hadde denne flotte soldagen lagt turen til Remarka. Vi bringer her noen stemningsbilder fra løypene.

Når det gjelder løypeforholdene fremover så spøker det nok for påskeskiturene i lavlandet om mildværet fortsetter. Vi får håpe på snarlig værskifte til klarvær med nattefrost – det vil i alle fall berge skiføret til fjells.

Les forrige sak:
Vårens blåveispiker

Redaksjonen har sikkert som vårens ankomst fått tilsendt bilde av årets […]

Close