22 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Påsketur til Selbu

|| – I 23 år har Selbusjøen Hotell & Gjestegård invitert gjester til et innholdsrikt og trivelig påskeopphold i Selbu med festlig stemning og god mat, sier hotelldirektør Arild Øien t.v. og salgs- og markedsdirektør Terje Negård.||

– Dette er et tilbud som har vært arrangert i 23 år med god oppslutning. Vi fyller to busser fra Trondheim som kommer med 80 gjester. Arrangementet i år går fra onsdag 16. april til mandag 21. april. Bussene går fra Trondheim Sentralstasjon onsdag ettermiddag.

Framme i Selbu er det innsjekk på rom og hotellet er behjelpelig med å bære koffert. Det er en stor ære for vertskapet å ønske velkommen og samtidig gi informasjon om programmet for påskeoppholdet før middag. Etterpå serveres kaffe og hjemmebakst, sier Øien som gjerne vil gi gjestene noen minnerike opplevelser.

Allerede torsdag går turen opp Neadalen og over fjellet til svenskegrensa med besøk i Vauldalen og en flott utsikt mot Sylan og grensefjellene mot Sverige. Det er kaffestopp på Valdalen Fjellhotell og muligheter for «svenskehandel» i Funäsdalen for den som ønsker det. Etter lunsj, kaffe og historisk innslag på Valdalen Fjellhotell går turen tilbake til middag i Selbu.

Her står kapellmester Brynjar Dahlø klar med kveldsunderholdning når gjestene etter middag har forsynt seg med kaffe og enda mer hjemmebakst. Dette er arrangement som Brynjar storkoser seg med. Han øser av hele sin erfaring for å glede forsamlingen.

Langfredag er en dag for refleksjon og hvile i gode omgivesler. Men det mangler ikke på tilbud. Det kan være et besøk i KRAMBUA Brukskunstutsalg som ligger vegg i vegg med håndlagede produkter fra dalføret. Skal du rusle en tur til Kunstgalleriet i Kulviksvingen. Eller frister det mer med en tur ut på Årsøya i selskap med kaffe på termos? Ellers er det måltider på hotellet med kveldsunderholdning.

Coop Storlien artikkelnivå

Selbu er rik på historier. Påskeaften går turen til Granby gård for å møte livshistorien til eventyrer og gullgraver Peder Granby. Det blir et møte med gårdbrukeren, utvandreren, gullgraveren – og den hjemvendte Peder Granby. Oppildnet av en fascinerende historie er det lunch og senere middag på hotellet før faste kveldsinnslag. Hva vil Brynjar finne på en påskeaften?

Det er en fin spasertur fra hotellet til gudstjeneste i Selbu kirke. Men det settes også opp buss. Selbu kirke er et gammelt og flott byggverk som markerte 800 år i 1983. Den sosiale omgangen er et viktig innslag under hotellopphold i Selbu. Søndagen gir godt rom for det mellom faste innslag. Dette er siste kvelden med Brynjar – hva har han på lager?

2. påskedag danner farvel med årets påske. Etter utsjekking og lunsj starter turen hjemover – rik på gode minner, sier Arild Øien.

– Det er ekstra stas å samle så mange mennesker i påska. Dette opplegget slår veldig godt an. Vi kan glede oss over at folk kommer tilbake år etter år, sier Terje Negård som er salgs- og markedssjef ved Selbusjøen Hotel & Gjestegård.
Budskapet fra Arild og Terje er like enkelt som det er konsist: – Hjertelig velkommen til Selbu i påska!

Les forrige sak:
||
Nå renses vannet som normalt

Hjelset vannbehandlingsanlegg har vært ute av drift fram til onsdag 12. […]

Close