-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Passerte 2019-omsetningen i september

Sport1-butikken i Stjørdal regner med å omsette for rundt 26 millioner kroner i år

Eirik Paulsen har hatt travle dager dette året. Eirik Paulsen har hatt travle dager dette året.

Sport1-butikken i Stjørdal går mot ett av sine aller beste år.

– Allerede 22. september passerte vi årsomsetningen for 2019. I utgangspunktet gjenstår noen av de beste månedene, men det er godt mulig at de beste har vært, sier Erik Paulsen, som er daglig leder og eier sammen med Daniel Gimnes.

Han regner med å omsette for rundt 26 millioner kroner i 2020.

– Vi greide nesten 19 millioner kroner i fjor, som også var et bra år, sier Paulsen, som sysselsetter 10-11 ansatte fordelt på 4,5 årsverk.

Koronaeffekt

I likhet med andre sportsforretninger i vårt distrikt fikk butikken et oppsving da Norge innførte strenge reiserestriksjoner. Butikken gjorde som de fleste andre i midten av mars, reduserte åpningstidene og permitterte de ansatte.

Etter noen uker forsto Paulsen at folk måtte tilbake på jobb.

– Daniel og jeg sto alene i butikken, og hadde juleomsetning hver dag. Fra første mai var alle tilbake på jobb. Turutstyr, tursko og hengekøyer var kjempepopulært ettersom folk ville komme seg ut i nærområdet, sier han.

Tusenvis av par

Hoka er blitt en av de største merkevarene innen fritidsskosegmentet de siste årene.

– Vi har solgt tusenvis av par av Hoka-skoene, og kundene kommer ofte tilbake for å kjøpe enda et par. Vi er heldig i Sport1 som nærmest er gift med Hoka, og dermed kan tilby et godt utvalg. I løpet av 32 år i bransjen har jeg aldri opplevd maken til hysteri rundt et merke noen gang., sier Paulsen, som anslår at rundt en sjettedel av årets omsetning kommer fra Hoka alene.

Også hengekøyer ble en farsott.

– Vi solgte ganske mange hundre hengekøyer, og vi hadde nok å selge til alle som ville kjøpe. Problemet var noe av tilleggsutstyret som regndekke og myggnett, hvor vi begynte å gå tom, sier han.

Stor på klubb

Paulsen tror også det er andre faktorer enn korona som har bidratt til at årets sesong blir minneverdig. Blant annet utstrakt samarbeid med idrettsklubbene i Stjørdal.

– Vi har samarbeid med alle klubber unntatt to, og fra nyttår har vi signert en helt ny avtale med Tangmoen. Vi har alltid nok klubbklær på lager og eget trykkeri i kjeller. Ellers tilbyr vi kvalitetsmerker til en god pris, og vi har bygd en butikk som vi får mye skryt for. Vi mener selv at vi også har en dyktig betjening, sier han.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
Holdt 81 km/t i 60-sone

Fem ble tatt i kontroll

Close