7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Petter løper maraton for en god sak

||| Petter Holltrø gleder seg til både å løpe maraton i disse gatene og samle inn gode penger til en viktig sak.|Petter Holltrø skal løpe New York Maraton og samle inn penger til «Aktiv mot kreft». Dette bildet er fra hans maratondebut i Trondheim sist lørdag.||
|||

Skatvalsbyggen Petter Holltrø stiller på startstreken under New York Maraton 5. november med to mål: Å løpe fortest mulig, men viktigst er å samle inn mest mulig penger til kreftsaken.

– Målet er å samle inn 30.000 kroner til «Aktiv mot kreft», sier Petter Holltrø.

Ved å følge denne lenken kan du bidra til «Aktiv mot kreft» ved å støtte Holltrø.

Forrige lørdag løp 24-åringen sin aller første maraton, og det gjorde han på en imponerende måte. 3.45,20 brukte Holltrø på Trondheim Maraton. Om snaut to måneder skal han springe sin andre maraton. Da skal han løpe verdens mest kjente løp, og det gjør han i omgivelsene han bor og studerer i til daglig. Sammen med 50.000 andre skal Petter Holltrø løpe 42 kilometer tiljublet av det som anslagsvis er mellom to og tre millioner tilskuere, og det skal han gjøre for en god sak.

– Ideen om å prøve meg på New York Maraton fikk jeg under fjorårets løp. Jeg forsøkte å melde meg på, men fikk ikke plass. Da begynte jeg å undersøke andre muligheter, og da kom jeg over denne vinn-vinn-muligheten, sier Holltrø.

Perfekt match

Det å løpe for en veldedig organisasjon, og samle inn penger til en god sak i samme slengen var et enda bedre alternativ enn bare å løpe fant den tidligere Stjørdals-Blink-spilleren ut.

– Den ideen tente jeg veldig på, og startet å undersøke hvilken organisasjon jeg kunne løpe for. I utgangspunktet tenkte jeg på en organisasjon som fokuserer på å hjelpe vanskeligstilte barn med fokus på idrett og sunn lek, men så kom jeg over «Aktiv mot kreft», forteller Holltrø.

«Aktiv mot kreft» ble etablert i 2007, og miksen av den organisasjonen og New York Maraton er perfekt. En av stifterne er nemlig løperlegenden Grete Waitz som er den mestvinnende i New York gjennom tidende, med ni seire.

Opptatt av aktivitet

Holltrø er glad for at hans nærmeste familie har sluppet unna de tøffeste krefthistoriene.

– De som har fått kreftdiagnose og som har stått meg nærmest har heldigvis blitt frisk og kommet seg bra etterpå, sier Holltrø. Han er spesielt opptatt av «Aktiv mot kreft» sin idé om fysisk aktivitet, trening og mestringsfølelse.

– Det med fysisk aktivitet er noe som er viktig for alle sammen. Bare å komme seg litt i bevegelse er viktig og hjelper mye, så jeg liker veldig godt at organisasjonen har det fokuset.

Slik kan du bidra

Litt stiv og sliten dro Holltrø tilbake til New York rett etter helga. Maratonløpet i Trondheim sitter nok i kroppen i noen dager, men nå er all trening rettet inn mot 5. november. Erfaringene fra maratondebuten tar han med seg videre.

– Jeg ante ikke hva jeg gikk til eller hvordan formen var, så jeg er sånn passe fornøyd. Kanskje åpnet jeg litt for rolig, sier Petter Holltrø.

Nå krysser han fingrene for en flott maratonopplevelse gjennom New Yorks gater, og ikke minst at bidragene strømmer inn til «Aktiv mot kreft».

– Hjelp meg å støtte deres arbeid. Alle bidrag går uavkortet til organisasjonen og blir satt utrolig stor pris på, sier Holltrø. Bidrag kan gis ved å gå inn på denne nettsiden.

Les forrige sak:
||
Ustoppelige Stokke med hat-trick i Blink-seier

Storscorer Sondre Stokke er ustoppelig for tiden. Mot Tillerbyen trengte han […]

Close