2 °C Stjordal, NO
23/02/2020

Petter med hotelløft i Stjørdal

Petter A. Stordalen er stor på hotelldrift ikke minst i Skandinavia. Nylig besøkte han et av sine første hoteller i Stjørdal. Quality Airport Hotel Værnes.

Direktør Kim E. Strand vokste opp i nærmeste hus sør for Quality Airport Hotel Værnes. Nå har han i flere år vært direktør ved hotellet som renoveres og bygges på i Stjørdal Sentrum. Her sammen med hotellgründer Petter A. Storodalen sist mandag.

 

Det nye Clarion-hotellet på Brattøra var trinn én i Trondheimssatsingen hos hotellgruppen Choice, og Quality Airport Hotel Værnes er trinn to. Men egentlig stemmer ikke denne rekkefølgen fordi det gamle Müller-hotellet i Stjørdal var et av de første som den gang unge Petter A. Stordalen sikret på sine hender etter at han trappet ned sin senterleder-periode med inntreden fra 1987 på City Syd og heimdalsmyra. Hotellet i Stjørdal sentrum vil i følge Stordalen og Strand være viktig for Nordic Choice Hotels satsing i Sør-Trøndelag, Trondheim og Midt-Norge regionen fordi hotellkjeden anser området som et viktig knutepunkt i Norge, noe Petter A. Stordalen la vekt på under besøket i et av hans første hoteller som nå utvides med 22 nye rom og renoveres betydelig. I dag har Nordic Choice-gruppen 170 hoteller som er iso 14001-sertifiserte i flere land. Midt-Norge er et klart satsingsområde.

 

Ser frem til økt standard og nyåpning

Med Trondheim Lufthavn Værnes som nabo og beliggenhet midt i sentrumsgata i Stjørdal er Quality Airport Hotel på mange måter «byhotellet» med sin lange historie. Nå får hotellet et skikkelig ansiktsløft med ny fasade og en ekstra etasje i høyden.

 

– Med denne investeringen gir vi egentlig Stjørdal (uttalt på riktig trønderdialekt «sjøddaln» red.anm.) en flott gave i form av et nyrenovert og moderne hotell midt i hovedgata på Stjørdal, sier en alltid entusiastisk Petter A. Stordalen og fekter rundt med engasjerte hender før han prater i vei om markedsandeler, utvikling innen hotellmarkeder og finanskriser utaskjærs som tydelig ikke rammer nybygg og investeringer i hotellnæringen i Norge. Stordalen ser konkurransen tilspisser seg i Trondheim, noe Choice har svart på ved å bygge storhotellet Clarion ved Pirsenteret og Pirbadet i Trondheim. Nå var det Stjørdal sin tur, og tydelig likte Petter A. Stordalen det han så med heisekraner og folk i fullt arbeid rundt «sitt gamle hotell» i Stjørdal sentrum.

Investerer for 55 millioner kroner    

Direktør ved Quality Airport Hotel Værnes, Kim E. Strand er glad for at eierne med DnB Næringseiendom/Vital nå tar dette løftet for hotellet som Strand klart mener har godt potensiale for økende markedsandeler i årene fremover. Han drifter sammen med 50 ansatte fordelt på 28 årsverk hotellet i sentrum som kan vise til en fin utvikling med vekt på miljøprofil og sunn mat. Strand legger ikke skjul på at de to hotellene ved lufthavna gir god konkurranse, men sier Quality har kvaliteter som nå løftes høyere med vesentlige oppgraderinger.

 

– Vi drifter et godt innarbeidet hotell med mange fornøyde gjester hos oss året gjennom. Vi legger vekt på lokale mattradisjoner og høy service. Hos oss har vi hatt oppgraderinger tidligere, blant annet i 2004. Med en etasje ekstra og betydelig økning i konferansekapasitet i tillegg til nytt kjøkken og større restaurant/spisesal møter vi fremtiden bedre skodd enn på lenge, sier Kim E. Strand og berømmer sine ansatte for innsatsen i en krevende byggeperiode. Den nye spisesalen skal åpne 15.november. Først 1.mai neste år står hele det renoverte Quality- hotellet ferdig påbygget med 22 nye rom og en kapasitet på tilsammen 147 rom. Det til glede også for mange i denne regionen.     

Det er ikke vanskelig å la seg rive med i diskusjonen når hotell gründer Petter A. Stordalen forklarer om hotell, finansutfordringer og miljøprofili hans Choicehotellkjede.

     

 

Les forrige sak:
Bekjemper forsøpling

  Selv om Fylkesmannen nå har avsluttet aksjonen mot forsøpling, vil […]

Close