3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Pilegrimsrittet legges ned

Stort underskudd siste år og dalende interesse.

Slik så det ut på startstreken for Pilegrimsrittet for noen år siden. Nå er rittet historie. (Foto: Pilegrimsrittet) Slik så det ut på startstreken for Pilegrimsrittet for noen år siden. Nå er rittet historie. (Foto: Pilegrimsrittet)

Slutt for sykkelrittet mellom Stugudal og Selbu.

– Det er med tungt hjerte vi nå går ut med at Pilegrimsrittet legges ned. Det betyr at rittet i 2016 ble den siste utgaven av sykkelrittet mellom Stugudal og Selbu. Det skriver mennene bak Pilegrimsrittet, Håkon Wang, Jon Håkon Slungård og Ole Johan Øyaseter i en pressemelding.

Strengere vakthold

Det er flere årsaker til at styret for Pilegrimsrittet har kommet til denne beslutningen.

– Etter at de nye reglene for vakter og mannskap ved sykkelritt ble gjeldende foran årets sesong, har vi jobbet hardt med å finne løsninger for nye traseer og hvordan vi kan redusere bruken av fylkesvegen gjennom dalføret. Dette for å redusere bruken av vakter helt fra Stugudal til Selbu sentrum. Dette har vi dessverre ikke klart å finne gode nok løsninger på, står det å lese i pressemeldingen, der de også forteller om nedgang i interessen.

– Interessen for sykkel og sykkelritt har vært fallende i flere år, og det er ikke bare vi som har opplevd å få mer enn halvert deltagelsen fra toppårene. På grunn av sviktende deltagelse har også det økonomiske grunnlaget for å gjennomføre rittet blitt forverret. Pilegrimsrittet er et kostbart ritt å arrangere. Med start på tre plasser og målgang på den fjerde, kreves det mye logistikk og mannskap for å trygge sikkerheten til både syklister og andre. 2016 ble et år med stort underskudd, og vi er også her usikre på om vi er i stand til å levere et nullresultat i 2018, som er et minimum for at vi skal kunne drive Pilegrimsrittet på en forsvarlig måte, skriver Wang, Øyaseter og Slungård.

Gode minner

Totalitene har gjort at de nå velger å avvikle rittet.

– Så dette samlet har ført til at styret i Pilegrimsrittet har besluttet at vi ikke ser det som mulig å arrangere Pilegrimsrittet i 2018 eller er villig til å ta risikoen ved å gjennomføre rittet i 2018, heter det i pressemeldingen der mennene bak retter en hjertelig takk.

– Vi vil takke alle som har bidratt til at Pilegrimsrittet har vært et viktig arrangement i Tydal og Selbu i mange år, enten som funksjonær, samarbeidspartner, publikum eller deltager. Dere har gitt oss mange fine minner, skriver styret i Pilegrimsrittet.

Les forrige sak:
Fire vil bli ny rådmann

Tidligere stortingsrepresentant er en av søkerne.

Close