5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Planlegger tidenes råeste VM-runde

Hovedkomiteen i full gang med neste års arrangement

ARRANGØRLAGET: Dette er hovedkomiteen for HellRX 2021, som er i full gang med planleggingen av neste års VM-runde på Lånkebanen. Fra venstre: Willy Fossen (kiosksjef), Trine Gåre (organisasjonssekretær), Tore Kristoffersen (eventsjef), Annette Tollefsen Jensen (daglig leder), Paul Joar Overvik (nestkommanderende og sjef arena), Janne Marit Fossen (funksjonærsjef) og Tor Inge Overrein (sjef ytre sikkerhet). (Foto: Laffen Jensen)

Koronapandemien satte bokstavelig talt kjepper i rallycrosshjulene i år. Nå er VM-komiteen på Lånkebanen i ferd med å planlegge tidenes VM-runde neste sommer.

– Vi hadde planlagt arrangementet i 2020 i detaljer, men på grunn av avlysningen av årets arrangement, får vi muligheten til å forbedre alle områder ytterligere, sier Annette Tollefsen Jensen, som er daglig leder for HellRX for tredje år på rad.
Hovedkomiteen er satt sammen av personer med lang og bred VM-erfaring, med noen nye innslag. Flere har vært med helt siden starten av VM-sirkuset på Lånkebanen. Nå legges planene for å lage en ekstra heftig VM-runde i 2021.
– Dersom det blir slik vi ønsker, vil vi ha flere konkurranseklasser enn noen gang tidligere. Det vil være nye klasser som det er knyttet stor spenning til. Nysatsing fra Det internasjonale bilsportforbundet og internasjonale bilprodusenter er spennende, og bilprodusenter pusher på, slik at WorldRX skal bli et enda bedre arrangement, sier Paul Joar Overvik som er nestsjef i hovedkomiteen og ansvarlig for arenaen.

Populær arena

Lånkebanen er en bane som førerne liker ekstra godt.
– Lånkebanen er den banen med størst høydeforskjell i WorldRX, bilene hopper over målstreken og banen har et veldig bra alternativspor som alle bilene må benytte minst en gang pr omgang, sier pressesjef Laffen Jensen som mener folk bare må komme seg til Lånkebanen i 2021.
– Opplevelsen av rå motorlyd, som kjennes helt inn til margen, sammen med lukten av høyoktan og brent asfalt, får du kun om du kommer som publikum på Lånkebanen. Det opplever du ikke når du ser dette på TV, reklamerer han.

Flere klasser

Arrangementet planlegges til minste detalj og fasiliteter skal utbedres.
– Vi vil forbedre banen og fasilitetene for utøverne. Flere kantsteiner og sikkerhetsgjerder skal gjøre sikkerheten bedre, banen skal modifiseres noe og vi ser på muligheten for å bygge nytt tårn. I tillegg jobber vi for å kjøre nasjonal klasse i 2021. Og vi skal rigge banen og kurse mannskap med hensyn til
el-biler, som skal være med i 2021. Disse bilene trenger lademuligheter og mannskapet trenger kompetanse på redningsarbeid for disse bilene, sier VM-sjef Annette Tollefsen Jensen.

Les forrige sak:
TÅLMODIGHET: Eva Lassemo ønsker både å få i gang turnaktiviteter for dem som står på venteliste og å rekruttere flere gutter til de eldste turnpartiene.
180 venter på å få starte med turn

- Vi har rett og slett ikke tatt sjansen på grunn av koronapandemien

Close