8 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Plateinnspilling i julestria

|| Vektersalen i Kimen fylles med kammermusikk fra Trondheim Sinfonietta denne uka. Dette blir det plate av i 2018.||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Trondheim Sinfonietta feirer 20-års jubileum i 2018. Begivenheten markeres med en plateinnspilling, som finner sted på Kimen fra torsdag 14. desember og ut uka.

– Midt i julestria vil Vektersalen i Kimen fylles med etniske stemninger, klassisk «pling plong» og fantastiske verk fra noen av vår tids mest anerkjente komponister. Akkurat den uka må julesangene vike for Trondheim Sinfonietta sin storsatsing inn i jubileumsåret, sier markedsansvarlig Lene Fjellstad ved Kimen kulturhus. 

Trondheim Sinfonietta er et kammerensemble med samtidsmusikk som spesialfelt og ambisjoner om å være en av landets ledende ensembler. Trondheim Sinfonietta har mottatt flere anerkjennelser for dette arbeidet blant annet gjennom spellemann-pris og gode anmeldelser for konserter både i Norge og Europa. Med platekontrakt på anerkjente BIS Records er de nå klare for å ta et stort steg videre. BIS Records er et av verdens mest anerkjente klassiske plateselskap. De har gitt ut plater med flere kjente norske utøvere som Elbjørg Hemsing, Øystein Baadsvik, Ole Edvard Antonsen og internasjonale stjerner som Martin Fröst og Christian Lindberg.

Innspillingen vil inneholde verk fra fire spennende komponister. Japanske Toshio Hosokawa, danske Bent Sørensen, norske Kristin Norderval og amerikanske Ellen Lindquist som er bosatt på Fosen.

– Fire verk fra forskjellige kanter av verdenen. Fellesnevneren er at de alle leder tankene til minner, melankoli, drømmer og fragmenter fra vår fortid. På tross av verkenes vidt forskjellige harmonier og komposisjonsteknikker kan man derfor ane en «blå» tråd gjennom prosjektet, sier Fjellstad i Kimen.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
||
S-Ns mattips: Slik lager du syltede rødbeter

https://www.youtube.com/watch?v=DXaLRDuY5vE - Syltede rødbeter passer til nesten alt av julepålegg og […]

Close