7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

– Plukk opp etter hunden

Turgåere i Sandskogan er drittlei av å møte på hundebæsj

Hunden Ira på 2 år med eier Marit Sæther synes det er fint å vandre på luftetur i Sandskogan. De to vil helst slippe å møte på hundebæsj langs stiene. Nå ber de andre hundeeiere innskjerpe rutinene.

Den er en gjenganger men burde vært unødvendig å møte på stien. Vi snakker om hundebæsj på avveie. Turgåere i Sandskogan mener hundeeiere bør plukke opp etter hunden.

Våre firbente venner skal ut i friluft flere ganger daglig. De skal ha mosjon, frisk luft og gjerne gjøre sitt fornødne. Frisk luft har både hunder og katter og eier godt av. Når hundeeier er ute på tur med den firbente overholdes plikt om båndtvang. Da skulle det være en enkel sak å ta opp hundebæsj. Dessverre er det hundeeiere som ikke følger oppfordringen.

Sammen med hunden Ira på 2 år, treffer vi Marit Sæther. Hunden til Marit er av rasen gordonsetter. Flere ganger i uka benytter de to stiene i Sandskogan, men idyllen kunne vært så mye bedre.
– Når vi gjennomfører lufteturene våre om morgenen, kan det ligge et 10-talls etterlatenskaper langs stiene. Det er også innimellom hundebæsj langs etter Skolegata, sier Marit og rister på hodet over at hundeeiere ikke tar opp etterlatenskapene etter sine hunder. Noen er bevisst sin plikt, andre tydelig ikke like flinke.
– Er situasjonen slik at mange med hund unnlater å følge «renhold langs vei og sti»?
– Noen må det i alle fall være som ikke tar dette på alvor. Det er i løpet av året barn fra barnehagene som bruker Sandskogan. Skoleelever fra Halsen skole benytter skogen. Egentlig er det folk i alle aldere som benytter seg av de unike og fine omgivelsene i Sandskogan. Da er det ekstra trist at noen skal redusere opplevelsen for andre, sier Marit med tispa Ira ut på tur.
Stjørdal kommune har stativer med bioposer hengende ute langs luftetraseer for innsamling av ekskrementer. De grønne posene finner hundeeiere i Sandskogan, i Blinkparken og ved badesteder.
– Bioposene som henger til fritt bruk for hundeeiere skal benyttes til formålet. Dette er et bra tiltak. Fra stedet der hunden har gjort fra seg, helt frem til søppelstativet er det tydelig for langt for noen, sier Marit. Hun synes noen hundeeiere generelt må skjerpe seg.
– Jeg blir rett og slett irritert, jeg blir oppgitt og på grensa til forbannet. Når hundebærsj ligger ute der folk og dyr ferdes, er det lett for at sko eller hundeføtter blir tilgriset av avføring. Nå er det ekstra fokus på dette med smitte og renslighet i hele samfunnet. Jeg oppfordrer alle med hund på luftetur til å skjerpe seg uansett hvor de lufter hunden, sier Marit Sæther.

Les forrige sak:
Fliskutter tok fyr

Brannvesenet fikk raskt kontroll

Close