16 °C Stjørdal, NO
30/05/2020

Politiadvokat blir advokat

– Jeg er opptatt av å ha en god tone i retten og har alltid hatt stor respekt for motparten

EGEN VIRKSOMHET: Tove Røddesnes har etablert sin egen advokatvirksomhet som en del av Advokatfirmaet Welde. EGEN VIRKSOMHET: Tove Røddesnes har etablert sin egen advokatvirksomhet som en del av Advokatfirmaet Welde.

Etter nesten 12 år som politiadvokat har Tove Røddesnes «byttet side». 41-åringen har åpnet sin egen advokatvirksomhet i Stjørdal.

Tove Røddesnes er den fjerde advokaten som er tilknyttet Advokatfirmaet Welde. Etter påske startet hun opp sin nye hverdag fra kontorene i Kjøpmannsgata i Stjørdal sentrum. Herfra skal hun jobbe med kunder og klienter primært fra Værnesregionen.

– Årsaken til at jeg velger å bytte jobb er flere. Jeg kom vel til et punkt der jeg hadde lyst å forsøke noe nytt. Samtidig er det noe med pendling når man har små barn, sier Tove Røddesnes.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Hun forteller rolig og lavmælt. – akkurat sånn som hun opptrer som advokat også.

– Jeg er en rolig person som ikke lar meg stresse så fort, sier Røddesnes, som framover blir mye å finne i trønderske rettssaler.

– Jeg kommer til å jobbe mest med strafferett, både som forsvarer og som bistandsadvokat. I tillegg blir det nok en god del som dreier seg om arv, barnefordeling og formuesfordeling blant annet, sier Tove Røddesnes.

For klientens interesser

Stjørdals-kvinnen er utdannet fra Universitetet i Bergen i 2004. Hun har jobbet både for helseforetak og Arbeidstilsynet i Finnmark, men de siste tolv årene har Røddesnes jobbet for påtalemyndigheten.

– Blir det du må skru om i hodet når du nå bytter ut rollen som påtalemyndighet med forsvarerrollen?

– På en måte blir det det. Som politiadvokat er du skjermet for menneskene man jobber med, mens man i forsvarerrollen møter menneskene på en helt annen måte.

– Er målet å få flest mulig frifunnet?

– Målet er å fremme klientens interesser uansett situasjon. Mange av de som er tiltalt erkjenner straffeskyld, men jeg skal jobbe best mulig for dem, sier Tove Røddesnes.

Veletablert fellesskap

Hun starter ikke med helt tomme avtalebøker, noe som ikke minst skyldes at hun har blitt en del av et advokatfellesskap.

– Det er selvsagt en fordel for meg å starte opp i et så velrennomert firma som Welde, sier Røddesnes som jobber i fellesskap med advokatene Tore Welde, Veronica Drivstuen og Line Gulbrandsen. I tillegg er eiendomsmegler Henrik Valstad og advokatsekretær Oddfrid Welde en del av firmaet.

Respekt for hverandre

Hverdagene blir nok annerledes for Tove Røddesnes i hennes nye jobb.

– Arbeidsdagene blir som man gjør dem selv, men det er klart det blir en litt annen hverdag. Det som er fint er at jeg her skaper min egen arbeidsplass.

– Du har jobbet med mange alvorlige saker, og vil sikkert bli involvert i flere av dem framover. Hvordan håndterer du det?

– Når jeg går over dørstokken her etter endt arbeidsdag ligger jobben igjen inne i kontorene. Jeg er flink til å ha fri når jeg har fri. Det tror jeg også er veldig nødvendig for å håndtere denne jobben.

– Når du nå kommer fra motparten kjenner du vel alle «triksene» deres?

Tove Røddesnes smiler, men understreker at det slett ikke er uvanlig å «bytte side» som hun nå har gjort.

– Jeg er opptatt av å ha en god tone i retten og har alltid hatt stor respekt for motparten. Det kommer jeg fortsatt til å ha.

 

Les forrige sak:
Fersdalsveien er lang, og fartsgrensen varierer. Nå er det en hytteeier som ønsker en vurdering på å senke fartsgrensen. (Illustrasjonsfoto: Marthe Langsåvold)
Vil ha lavere fartsgrense – mens andre ønsker seg mer speilbruk

Ønsker seg 50-sone der det er 80 i dag

Close