14 °C Stjørdal, NO
30/09/2020

Anmelder mann som droppet karantene etter harry-handel

– Det er en alvorlig sak, og jeg mener jeg ikke kommer utenom å anmelde personen

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen har anmeldt en mann som i all offentlighet har fortalt omverdenen at han har brutt karantenereglene.

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen i Værnesregionen har politianmeldt en mann som ikke har overholdt karantenereglene. Det melder NRK.

– Det er med blandede følelser jeg anmelder en person for det jeg mener er lovbrudd. Dette er ikke noe jeg gjør for moro skyld. Det er en alvorlig sak, og jeg mener jeg ikke kommer utenom å anmelde personen, uttaler kommuneoverlege Vonen til NRK.

Mannen som nå er politianmeldt har selv via sin Facebook-side fortalt offentligheten at han har vært på handletur på Storlien. Noen dager senere brukte han samme kanal til å fortelle at han hadde vært på City Syd i Trondheim.

– Jeg ønsker ikke lynsjestemning mot enkeltpersoner. Men det er såpass tydelig for meg at personen gjorde dette med vilje. Folk kan gjøre feil eller ikke få med seg hva som er riktig. Det er noe annet å bevisst bryte reglene, sier Leif Edvard Muruvik Vonen til NRK.

Den nå politianmeldte mannen forteller om sin opplevelse av dette til NRK.

– Jeg følte meg ikke trygg på City Syd. Men jeg følte meg trygg på Storlien, forteller den anonymiserte mannen. – Hvis det hadde vært så farlig å dra til Jämtland, må det stå folk på grensa og stoppe folk, sier mannen.

Lensmann Kjetil Ravlo bekrefter at det har kommet en anmeldelse fra kommuneoverlegen. Ravlo varsler at politiet skal gå i gang med etterforskning og ønsker en avklaring i saken i løpet av kort tid.

Les forrige sak:
Åpner nytt varehus i Gågata

2200 kvadratmeter med splitter ny butikk

Close