7 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Politiet advarer mot PC-svindel

– Vi låser IKKE datamaskiner på denne måten!

Denne meldingen har poppet opp på PC-skjermen til flere brukere i det siste. Dette er svindel, melder politiet. (Foto: Skjermdump fra politiet) Denne meldingen har poppet opp på PC-skjermen til flere brukere i det siste. Dette er svindel, melder politiet. (Foto: Skjermdump fra politiet)

Mange har fått melding om at PC´en er låst av politiet. Dette er selvsagt svindel, advarer politiet i Værnesregionen.

– Politiet låser IKKE datamaskiner på denne måten. Vi anmoder alle som mottar slike meldinger om å ikke betale da dette er svindel, er den klare meldingen fra politiet i Værnesregionen.

– Vi hadde noen tilfeller av lignende svindel for halvannet til to år siden. Etter det har det vært stille, men nå har vi fått meldt inn to tilfeller av dette, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved politiet i Værnesregionen.

Han understreker at offentlige etater aldri sender ut sånne meldinger via PC. I dette tilfellet er også politiets logo brukt i meldingen som popper opp på PC-skjermen.

– Problemet for de som får denne meldingen på skjermen er at de ikke får det bort. I de to tilfellene vi nå har vært borti har de bare trukket ut kontakten og startet PC´en på nytt. Da har det gått bra. Dersom det ikke fungerer så må de ta kontakt med noen IKT-kyndige, oppfordrer Annar Sparby.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
STORPROSJEKT: I dette kvartalet lanserer Primahus sitt neste nye store leilighetsprosjekt. Allerede neste høst kan det bli byggestart for et prosjekt som totalt vil inneholde om lag 70 leiligheter.
70 leiligheter i nytt kvartal

Kan bli byggestart allerede i 2019

Close