-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Politiet går ut med viktig budskap på sosiale medier

Bildet er tatt fra en kontroll på Torp i Malvik kommune. Foto: Politiet i Værnesregionen.

I ett innlegg på sosiale medier oppfordrer Politiet i Værnesregionen at foreldre til unge førere følger med og har en dialog med de om ulovlig trimming av mopeder.

Gjennom uka har politiet i samarbeid med Statens vegvesen gjennomført flere trafikkontroller, hvor noe av fokuset blant annet har vært på ulovlig trimming av moped.

I innlegget skriver de at det viktigste budskapet deres er at ulovlig trimming kan føre til at en moped ikke lengre fremstår i teknisk godkjent tilstand.

– Det kan få fatale konsekvenser i forhold til bremseeffekt. Vi oppfordrer alle foreldre til våre unge førere å følge med og ha en dialog på dette. Vi benytter samtidig anledningen til å minne om at vinteren er i anmarsj og at det er på tide med et dekkskift, skriver politiet.

Kan medføre avskilting

De varsler at konsekvensen av å bli tatt for ulovlig trimming av moped er avskilting, og at mopeden da må vises på nytt for å få den lovlig registrert.

– Det medfører ekstra utgifter. I tillegg får man et forenklet forelegg og prikkbelastning. Dette er en side av saken, skriver de i innlegget.

Tidligere denne uka kom et slikt tilfelle hvor en gutt fikk kjøretøyet avskiltet etter en kontroll på E14.

Les også: Hadde tuklet med kjøretøyet. Det fikk konsekvenser i kontroll

Les forrige sak:
Føreren ble anmeldt for syv forhold: – Slike vil vi ikke ha på veiene våre

Close