7 °C Stjørdal, NO
28/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Politiet har konkrete tips etter brannen på Blinkbanen

Bekrefter at de har fått tips om to unge gutter

Bortelagets innbytterbenk brant ned til grunnen mandag morgen. Politiet bekrefter at de har fått tips på navngitte personer i forbindelse med brannen. (Foto: Stjørdals-Blink Fotball) Bortelagets innbytterbenk brant ned til grunnen mandag morgen. Politiet bekrefter at de har fått tips på navngitte personer i forbindelse med brannen. (Foto: Stjørdals-Blink Fotball)

Etterforskningsleder Annar Sparby bekrefter at politiet har fått konkrete tips om to unge gutter som kan settes i forbindelse med at den ene innbytterbenken på Blinkbanen ble satt fyr på andre påskedag.

Det var klokka 06.27 mandag morgen at politiet meldte at bortelagets innbytterbenk på Blinkbanen sto i full fyr.

– Vi har fått tips om to navngitte personer. Den ene av disse skal vi ha samtale med i dag, sier Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor tirsdag ettermiddag.

Etterforskningslederen bekrefter at tipsene de har fått dreier seg om to unge gutter som er under 15 år gamle. Disse to skal være gutter som politiet har kjennskap til fra tidligere.

– Det har vært rykter om at det var en hendelse under en fotballtrening på Blinkbanen kvelden før brannen startet. Kan politiet bekrefte det?

– Vi har informasjon om at det var en hendelse der dagen før, men det er for tidlig å si noe om dette kan settes i sammenheng med brannen, sier etterforskningsleder Annar Sparby.

Tidligere i påskehelga, på kvelden påskeaften, var det også en ildspåsettelse i Sandskogan-området. Da ble det forsøkt satt fyr på to mindre områder, hvert på cirka fire kvadratmeter.

– Så langt kan vi ikke si noe om det er en sammenheng mellom de to hendelsene, sier Sparby, som sier det mest graverende i dette tilfellet er brannen på Blinkbanen, som kan oppfattes som rent hærværk og ødeleggelse.

– Hva kan konsekvensene bli av en slik handling hvis det er mindreårige som står bak?

– Dersom det viser seg at de som står bak brannen er under 15 år får det ingen straffemessige konsekvenser. Men det blir selvsagt erstatningsansvar for barn og foreldre, barnevernet vil i tilfelle bli varslet og de som står bak vil bli en del av systemet med oppfølging framover, sier Annar Sparby, som likevel understreker at ingen foreløpig er tatt for å stå bak brannen på Blinkbanen.

Les forrige sak:
Nye Veier driver med kjerneboring ved Øvre Holan for å sjekke fjellkvaliteten i området hvor Forbordsfjelltunnelen skal gå. (Foto: Nye Veier)
Sjekker tunnelforholdene i Forbordsfjellet

Veibyggerne borer ved Øvre Holan

Close