10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Politikere på veibefaring i Vassbygda og Hegra

Joar Håve sammen med stortingsrepresentant Susanne Brattli (samferdsel), på befaringen i Stjørdal.

Sammen med lokale politikere fra arbeiderpartiet deltok også Stortingsrepresentant Susanne Brattli og Idar Ertsås, fra Trygg Trafikk. I møte med veibrukerne ble gitt en del avklaringer i veispørsmålene.


På denne rundturen fikk samferdselspolitiker Susanne Brattli, et godt innblikk i hvilken tilstand noen av fylkesveiene er i. I Vassbygda ble det klargjort at opprusting av veien skal skje i 2011. Asfaltering vil skje i 2012. Dette ble avklart av Brattli under befaringen, da hun tok kontakt med veikontoret, der opplysningene om framdriften avklart.  Dette er ikke et valgløfte, men et faktum at arbeidet skal gjennomføres. Imidlertid vil det bli tatt noen runder på veikontoret om bredden på veien. Her håper vi at de som benytter veien blir hørt om en litt større veibredde.

 

Her fra befaring på Hegra bru: fra v. Idar Ertsås (Trygg Trafikk), Susanne Brattli (samferdsel), Kåre Børseth, Joar Håve, Rose Vinge, Ann Mari Almestad og Kjell Almestad.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Hegra

I Hegra er det bygd en gang- og sykkelvei. Her blir det hevdet at brua er feilkonstruert. Her er det vanskelig å få gjennomført vintervedlikeholdet. Barna som skal benytte gang- og sykkelveien må gå i veibanen på grunn av dårlig vedlikehold. Stortingsrepresentant Susanne Brattli kunne ellers fortelle at planleggingen av gang- og sykkelveier er et klart kommunalt ansvar. Hun kunne fortelle at det er ubrukte midler til slike tiltak, men treghet i kommunal sektor gjør at midlene står ubrukt. Idar Ertsås i Trygg Trafikk, mente det var dårlig av kommunene å bruke penger på skoleskyss når det kan bygges gang- og sykkelveier. Planlegging av gang- og sykkelvei vil gi innsparinger i kommunen .

 

Kommunal treghet

Når det foreligger klare meldinger om at det er manglende planer for gang- og sykkelstier som gjør at dette arbeidet ikke utføres, er det grunn til å rette en pekefinger til de som skal utføre dette arbeidet. Sett i gang!

 

Les forrige sak:
Den norske agurken er trygg

Den norske agurken er trygg og sunn å spise   Med […]

Close