11 °C Stjørdal, NO
20/09/2020

Politikerne sa opp rådmannen

Fjørstad er ferdig i Meråker – Auran konstituert som ny rådmann

Rådmann Ole Henrik Fjørstad i Meråker hadde ikke lenger politikernes tillit. Mandag kveld ble han oppsagt fra sin stilling. (Arkivfoto)

Ole Henrik Fjørstad (55) er ferdig som rådmann i Meråker etter snaut halvannet år i stillingen. Etter et over fire timer langt kommunestyremøte i Meråker samfunnshus mandag kveld ble det klart at Trondheims-mannen ikke lenger hadde politikernes tillit. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Av hensyn til smittevernet var mandagens ekstraordinære kommunestyremøte i Meråker samfunnshus. Slik så det ut i salen like før møtet startet. (Foto: Hallgeir Martin Lundemo)

Kommunestyret hadde tre saker på agendaen da de tok plass med stor avstand i bygdas samfunnshus. Den ene gjaldt varslinger, den andre rådmannens arbeidsforhold og den tredje konstituering av ny rådmann.

Trønder-Avisa har tirsdag morgen vært i kontakt med Ole Henrik Fjørstad, som uttrykker stor skuffelse over beslutningen.

– Jeg er meget trist og lei meg over at jeg ikke har kommunestyrets tillit, og at det er et enstemmig kommunestyre som her har sagt at de ikke har tillit til rådmannen sin. Det gir ikke noen god følelse akkurat nå. Når det er sagt, er det andre ting som er mye viktigere nå, og det er hvordan Meråker og landet vårt skal takle koronaviruset på en best mulig måte, skriver Fjørstad i en tekstmelding til Trønder-Avisa.

LES OGSÅ: Politisk veteran i harnisk over fysisk møte

Fjørstad har tidligere vært rådmann på Frøya og rektor i Klæbu og Osen, før han ble ansatt i Meråker i oktober 2018. Han var en av seks søkere da jobben som rådmann ble lyst ut for andre gang den gangen. I februar for to år siden var det Henrik Vinje som ble avsatt som rådmann etter at han ikke lenger hadde kommunestyrets tillit.

Ny konstituert rådmann i Meråker fra og med tirsdag er skatvalsbyggen Arne Ketil Auran. Han er sektorsjef for kommunal utvikling i Meråker. Auran har tidligere vært ansatt i Frosta kommune i 25 år, derav en lang rekke år som rådmann. Han er nå konstituert som rådmann i Meråker i fem måneder framover.

Sektorsjef for kommunal utvikling, Arne Ketil Auran, er konstituert som ny rådmann i Meråker. Auran har tidligere vært rådmann på Frosta i en årrekke. (Arkivfoto)

Les forrige sak:
Nå blir musikerne programledere

Kulturpersonligheter fyller "fritiden" med radio

Close