11 °C Stjørdal, NO
20/09/2020

Politisk veteran i harnisk over fysisk møte

Meråker har hasteinnkalt til ekstraordinært kommunestyremøte

Superveteran Egil Haugbjørg (V) omtaler kveldens ekstraordinære kommunestyremøte i Meråker som et overgrep på grunn av smittefaren. 74-åringen, som har meldt forfall, mener møtet burde vært gjennomført senere. (Arkivfoto)

Mandag kveld skal kommunestyret i Meråker møtes i Meråker samfunnshus. Meråkers 21 fremste folkevalgte fikk innkallingen fredag ettermiddag, og det handler om rådmann Ole Henrik Fjørstad skal fjernes fra sin stilling.

Men en som ikke kommer til å delta i møtet er Meråkers politiske veteran nummer en, Venstres Egil Haugbjørg.

– Jeg er hjerteoperert og har vært gjennom en kreftoperasjon og har fått et klart råd fra helseapparatet om å ikke utsette meg for smittefare. Derfor deltar jeg ikke, sier Haugbjørg til Trønder-Avisa. Venstre-veteranen mener hele møtet godt kunne ha vært utsatt inntil videre.

Verken ordfører Kjersti Kjenes eller rådmann Ole Henrik Fjørstad ønsket å kommentere de tre sakene som står på kveldens sakliste da Stjørdals-Nytt var i kontakt med dem fredag kveld. Ordføreren understreket imidlertid viktigheten av smitteverntiltak i forbindelse med møtet.

– Alle smitteverntiltak er fulgt, – det har jeg vært ekstremt tydelig på. Møtet arrangeres i samfunnshuset fordi det skal være bedre plass og større avstand mellom personene, uttalte ordfører Kjersti Kjenes til s-n.no fredag.

LES OGSÅ: Skal diskutere rådmannens stilling

Uansett er Egil Haugbjørg sterkt kritisk til gjennomføringen.

– Det er et alvorlig overgrep i den tiden vi står i, selv om smitteverntiltak som munnbind og engangshansker er iverksatt. jeg hadde ønsket at kommunelegen hadde satt en stopper for møtet, men så langt har jeg ikke fått gjennomslag for det, sier Haugbjørg til Trønder-Avisa.

Les forrige sak:
Ny person bekreftet smittet i Stjørdal

To personer er nå smittet av koronaviruset

Close