8 °C Stjørdal, NO
26/09/2020

Politisk veteran vil ut av «tungt» utvalg

Vil slippe til andre krefter i forbindelse med skoleutbyggingen

Lokalpolitisk veteran, Egil Haugbjørg, ønsker å tre ut av politisk utvalg. (Arkivfoto)

Egil Haugbjørg (74) har i mange tiår vært engasjert i lokalpolitikken i Meråker. Nå ønsker han å tre ut av ett av kommunens politiske utvalg.

– Jeg søker fritak fra mitt verv som fast medlem av utvalg for skole, oppvekst og kultur og samarbeidsutvalget ved Meråker skole, skriver Haugbjørg i sin søknad om fritak.

I søknaden begrunner han dette med at han begynner å bli godt voksen, og at han har svært mange andre oppdrag på vegne av de eldre i kommunen og fylket. Han er blant annet leder av Meråker Pensjonistlag og er sterkt engasjert i Fellesforumet for pensjonister i Værnesregionen. I tillegg er han kommunestyrerepresentant, vararepresentant til formannskapet, leder i eldrerådet og medlem i trafikksikkerhetsutvalget.

Haugbjørg regner med at det politiske utvalg for skole, oppvekst og kultur vil bli sterkt involvert i den kommende skoleutbyggingen i Meråker. Det betyr mange tunge saker å behandle. I tillegg har han en yrkesfortid som han trekker fram i søknaden om fritak.

– Ellers føler jeg at jeg til dels blir inhabil i en del saker på grunn av min fortid som sektorsjef for det samme fagområdet over lang tid, mener Haugbjørg.

Les forrige sak:
Kunstsalg skal bidra til nytt orgel

Prislappen er på 4,5 millioner

Close