7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Populær konsert i fornyet form

Hommelvik Musikkorps holder nyttårskonsert

STAS MED NYTTÅRSKONSERT: Solist Trine Hanssen som er født og oppvokst i Hommelvik gleder seg til nyttårskonserten i selskap med Hommelvik Musikkorps der Morten Tømmermo har overtatt som dirigent. STAS MED NYTTÅRSKONSERT: Solist Trine Hanssen som er født og oppvokst i Hommelvik gleder seg til nyttårskonserten i selskap med Hommelvik Musikkorps der Morten Tømmermo har overtatt som dirigent.

– Bruket kulturhus er arena når Hommelvik Musikkorps arrangerer nyttårskonsert for 22. gang lørdag 25. januar, sier pressekontakt Majken Wikmark som kan tilby to konserter.

– Konsertene er så populære at vi trenger to forestillinger. Den første går kloken 15.30 mens den andre starter klokken 19.00.

Årets konsert kommer i noe fornyet form da Morten Tømmermo erstatter Arild Hognes som dirigent. Lars Eggen er ny konferansier etter Rune Solli ved siden av å være solist. Dermed vil publikum oppleve en forandring innenfor tradisjonelle rammer. Som solist får Lars Eggen selskap av Maija Skille og Trine Hanssen som født og oppvokst i Hommelvik.

Seminarhelg

– Den første helga i januar hadde vi en seminarhelg som gikk veldig bra. Vi ligger godt an i forhold til skjema. Lørdag hadde vi øvelser for treblås og messing med instruktører før en fellesøvelse på søndag. Dirigenten var så fornøyd at han slapp oss hjem litt før tida. Og det er et godt tegn, sier Majken Wikmark som slår fast at nyttårskonserten er et av årets høydepunkt for korpsets medlemmer.

– Det er hyggelig å ha noe festlig å se fram til. Vi liker å opptre i et lokale som er pyntet for anledningen. Det setter også publikum pris på. Hommelvik Musikkorps har 45 medlemmer som skal delta på Nyttårskonserten.

Nye og faste innslag

– Hvordan blir programmet?

– Her er det en variasjon mellom faste og nye innslag. «Radetzky marsj» må alltid være med. Ellers har vi flotte innslag fra Odd Nordstoga og Anne Grete Preus. Men vi går også inn i operaens verden og tilbyr en konsert for alle og enhver, forteller Majken Wikmark.

– Jeg skal synge Anne Grete Preus og innslag fra en nyere amerikansk historisk filmmusikal som kom i 2017 «The greatest showman» regissert av Michael Gracey. Det er fint å øve med korpset. Lars og Maja tar for seg litt mer av det klassiske repertoaret, forteller solist Trine Hanssen.

– Det blir også noen rene korpsnummer. Det er fint for korpset å spille annen musikk. Korpset har for øvrig hatt en god rekruttering som sørger for en god besetning med et bredt spenn i alder, tilføyer Majken Wikmark som selv spiller tverrfløyte.

Billetter

– Hvor får man kjøpt billetter?

– Billettene er lagt ut til salgs. Du kan kjøpe billett på rådhuset eller ved hjelp av E-billett. Så langt er vi godt fornøyd med salget. Men det er fortsatt plass til flere, sier Majken Wikmark som ønsker velkommen til nyttårskonsert i Bruket kulturhus lørdag 25. januar.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Fratatt førerkortet i tre år etter kjøring i hasjrus

Mente han ikke var gjort kjent med at det var ulovlig å kjøre bil etter å ha røyket hasj

Close