7 °C Stjørdal, NO
17/09/2019

Populære pæra

GOD PLASS: Til tross for nesten full parkeringsplass er det godt om badeplassen på Midtsandtangen i ferietiden.

 

Det grønne servicebygget på friluftsområdet Midtsandtangen huser kafeteria og toaletter. Nå har det vært åpent for publikum siden 2.pinsedag og responsen har vært enorm.

 

Drivverdig

– Alle skryter av hvor fint det er her og hvor praktisk det er med en kiosk og kafé helt ned ved stranda, sier Svein Ivar Berg, han driver stedet for Malvik kommune denne sesongen.

Coop Storlien artikkelnivå

– De siste dagene har det vært godt og varmt vær, da åpner vi litt tidligere og holder åpent litt lengre, alt avhengig av hvor mye folk som er her, forteller Berg.

Bilene på parkeringsplassen vitner om godt besøk på stranda, til tross for at det ikke finnes et skilt om hvor man skal kjøre for å finne denne perla og kafeen Pæra.

– Kafeen er allerede bortbestilt til konfirmasjoner neste år og etter ferien skal flere firma ha sommerfester og utflukter hit, sier Svein Ivar Berg, mens han selger saftis som blir utstyrt med serviett og klippet hull på.

Han ser ingen problemer med å stenge av fellesarealet da det også er en serveringsluke til kiosken så alle kunder kan bli servert.


MAT OG IS: Det går mye is fra frysedisken når det er godværsdager, men også en del ferdigsmurte bagetter, sier Svein Ivar Berg på Pæra.


Fleksibel

Serveringsstedet Pæra har en kjerneåpningstid fra 11 til 17, hver dag.

– Men skinner sola fra skyfri himmel åpner vi litt før og er det folk på stranda er vi her litt lenger, forteller Svein Ivar Berg.

Men trøndersommeren kan by på mer enn solrike dager og strandliv, da inntar turgåere og hundeeiere Midtsandtangen.

– Det er en jevn strøm med folk i området, noen går seg tur, andre trener hundene sine og mange av dem stikker innom for en kaffe og vaffel mens duskregnet siler, smiler Berg.

– Så i denne jobben må man være fleksibel og man må by på seg selv, forteller Svein Ivar Berg, som stortrives med jobben som Pæra-sjef.

Han er fornøyd med brukerne av området, men henstiller til hundelufterne at de fjerner avfallet etter hundene.

– Det er ikke så delikat når en fireåring tramper inn hundelort i kafeen, de fleste er flinke, det er noen få som slurver litt med svartposen, forteller han.

 

Dagens første IS

Foran disken på Pæra treffer vi Elias og Alaya Marie Køhler, sammen med Celina Tysnes Johansen fra Trondheim. De er her sammen med foreldrene og alle skryter av stedet og av kafeen.

– Vi har badet og spist kjekse, så dette er dagens første is, forteller Alaya Marie Køhler (6).

De regner alle sammen med å komme tilbake til Midtsandtangen i løpet av sommerferien.

 

 DAGENS FØRSTE IS: Elias (t.v) (4), og Alaya Marie Køhler (6) nyter dagens første is sammen med Celina Tysnes Johansen (8)

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
Nå får Reidar Moksnes en stor drøm oppfylt når han får se målgangen i Tour de France. Foto: Stjørdal Fotoklubb Per Olaisen
Får oppleve Tour de France

  Gjennom et langt liv som sykkelentusiast har Reidar Moksnes opplevd […]

Close