-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Premierer bilder fra tre verneområder

Fylkesmannen I Trøndelag setter i gang en fotokonkurranse

Dette blinkskuddet er tatt av Merete Lien, og er et eksempel på et bilde som kunne vært sendt inn. Dette blinkskuddet er tatt av Merete Lien, og er et eksempel på et bilde som kunne vært sendt inn.

Ditt blinkskudd kan bli utstilt i Tydal.

Fylkesmannen I Trøndelag setter i gang en fotokonkurranse med motiver fra de tre verneområdene

Skarvan og Roltdalen nasjonalpark, Sylan landskapsvernområde og Skardsfjella og Hyllingsdalen landskapsvernområde.

– Hvis du ikke har fine bilder fra disse områdene, har du en liten måned på deg til å knipse noen blinkskudd, sier nasjonalparkforvalter Eli Cora Myrseth.

Tre temaer

Fylkesmannen ønsker bilder innen tre tema: Landskap (natur- og kulturlandskap), flora og fauna og mennesket i naturen.

Kriteriene er at bildene må være tatt innenfor de tre verneområdene, og inneholde et av de tre temaene. Bildene skal også være uten stemnings- og fargefilter, og originalbildet må være av høyoppløsning kvalitet

– Bildene må sendes digitalt innen 14.november, og bildefilen må inneholde fotografens navn og nummer om man sender inn flere. I tillegg trenger vi informasjon om fotografen og om hvor bildet er tatt. Gjerne også tittel på bildet, sier Myrseth.

30 bilder stilles ut

Det kåres en vinner innen hvert av de tre temaene.

– Vi velger ut 30 bilder som vil bli presentert i en utstilling ved 705-senteret i Ås i Tydal med åpning 4. desember 2020. De tre vinnere vil bli premiert, og alle 30 utvalgte bilder blir printet i A3- format og brukt i utstillingen ved 705-senteret.

– Bildene sendes til elcmy@fylkesmannen.no, sier Myrseth.

Skal lage infosenter i Ås

Det er ikke tilfeldig at utstillingen legges til Ås. Fotokonkurransen er en del av forprosjektet «Utvikling av forvaltningsknutepunktet i Tydal», som foregår i regi av verneområdestyrene og nasjonalparkforvalterne. De har satt seg ambisiøse mål.

– Vi ønsker å lage et informasjonssenter for verneområdene til 705-senteret i Tydal.

Forvalterne har kontorer der og det finnes en kafé, altså er det et veldig bra utgangspunkt, sier Myrseth, som sammen med de andre nasjonalparkforvalterne planlegger andre aktiviteter på senteret utover vinteren.

Det kan være utstillinger, foredrag og kurs om sporløs ferdsel, vinterfriluftsliv, samisk kultur og historie, seterliv og seterhistorie, geologi og gruvedrift, kvernsteinshistorie, dyr og fugler og spor og sportegn.

Les forrige sak:
Tunnel stengte på grunn av sprengning

Tunnelen var stengt i cirka en halvtime

Close