-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Press på Meråkerbanen


-Norge hadde bundet seg til å investere 100 millioner til oppgradering og elektrifisering mellom Hell og Storlien, mens Sverige skulle satse 800 millioner fra Østersund til Storlien. Svenskene fullførte sin del av avtalen i 2000, samtidig som Norge da bryter avtalen, uttalte Myraune ifølge stfk.no

Fylkesvaraordfører i Sør-Trøndelag Arne Braut påpekte at ppgradering av Meråkerbanen er meget viktig med hensyn til å fremme samarbeid, handel og turisme i Midt-Norden.

– Vi må tenke langsiktig, ikke i morra, men 20 år, ja 50 år, sa Myraune.

 

Per Åsling, som sitter i Riksdagen  sa dette;

-Vi føler av og til at det er nære til Brüssel, men langt til Trondheim. Meråkerbanen kan skape vekst på begge sider, kommenterer Åsling.

Svensk-Norsk forening skal prøve å få fart på prosessen

 

Nord- og Sør-Trøndelag fylkeskommuner, sammen med Jämtland län, har nå gått sammen og opprettet et eget selskap for å jobbe videre med saken.  Målet er at det første elektriske toget skal rulle inn på stasjonen 1. juli 2015. Det forutsetter oppgradering våren 2013.

-For å klare dette må vi starte oppgraderingen våren 2013.

Les forrige sak:
Prosjektleder i Værnesregionen Inge Falstad, Fysioterapeut Anette Odden, Fagsjef Ragnhild W. Kvål, Helsesøster Ingrid J. Haarstad, Ordfører John Paulsby.
Frisklivssentral i Tydal

Som den første av de fire kommunene i Værnesregionen, gikk Tydal […]

Close