4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Pressekonferansen: Kommunen vil vaksinere 12-åringer

– Vi har i dag startet planlegging av vaksinering barn i alderen 12 til 15 år

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan. (Arkivfoto: Frank Skaufel) Kommunedirektør Tor Jakob Reitan. (Arkivfoto: Frank Skaufel)

I løpet av kort tid vil Stjørdal kommune starte vaksinering av ungdommer i alderen 12 til 15 år.

Det kom frem under en pressekonferanse Stjørdal kommune avholdt torsdag ettermiddag.

– Vi har i dag startet planlegging av vaksinering barn i alderen 12 til 15 år. Stjørdal kommune vil gjøre alt vi kan for å komme i gang med å vaksinere de fra årskull 2006, 2007 og 2008. Så lenge vi får nok doser og for øvrig får planlagt logistikken, vil vi straks begynne å vaksinere denne gruppen, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

Les også: 31 positive smittetilfeller: – Vurderer å innføre nye og hardere tiltak

Roser ungdommene

Han mener kommunen er i godt driv for å sette sprøyte nummer to på voksne.

– I uke 37 starter vi med å vaksinere 16-17-åringene på Aglo og Ole Vig videregående skole. 16- og 17-åringene fortjener ros for svært god oppslutning, derfor vil jeg si takk til ungdommen. Etter disse, eller parallelt med denne gruppen, vil vi starte vaksinering av 12- til 15-åringene.

Kommunen vil komme tilbake med informasjon til ungdommene gjennom blant annet skolenes helsesykepleiere

– Det er viktig for oss å si noe om at en stor andel vaksinerte nå medfører lav risiko for alvorlig sykdom i befolkningen, og at barn som er smittet generelt har et snilt sykdomsbilde, sa Reitan under pressekonferansen.

Gult nivå

Som Stjørdals-Nytt tidligere har skrevet, settes Halsen barneskole på gult nivå fra og med i morgen.

– Vi setter Halsen barneskole på tiltak innenfor gult nivå nå, og vurderer fortløpende om flere skoler må settes på samme nivå, sa kommunedirektøren.

Vil ha økt smittefokus

Kommunen ønsker at alle arrangement og fritidsaktiviteter som skal avholdes må ha et ekstra fokus på kvalitetssikring av smittevernrutinene.

– Her ber vi ansvarlige arrangører, vi får jo Hell Blues og flere flotte arrangementer i helga, om å ta en ekstra runde internt og eventuelt ta kontakt om de er i tvil. Men vi ønsker ikke å legge inn ekstra begrensninger, vi vet f.eks. at Stjørdals-Blink fotball etter dialog med dem i vår, har drillet inn gode rutiner som er et eksempel til etterfølgelse. Dersom vi i løpet av sommeren har «slakket» på for eksempel meterskravet mellom voksne, må vi alle bare innse at nå er vi der igjen, sa Reitan.

Kommunetoppen anbefaler ikke hjemmekontor som en regel, men presiserer viktigheten av å holde avstandskravet på én meter.

Ekstra ressurser

Kommunen setter inn store ressurser på å slå ned smitteutbruddet som herjer i Stjørdal.

– Vi fortsetter testing og smittesporing og ombeordrer nå personell fra andre enheter i kommunen for å sikre kapasitet. Dette gjelder fra allerede i kveld, sa Reitan under pressekonferansen.

Les forrige sak:
Kommunedirektør Tor Jakob Reitan. (Arkivfoto: Frank Skaufel)
Innfører gult nivå etter massetesting i barneskole. Nå innkaller kommuneledelsen til pressekonferanse

Trolig innfører kommunen nye smittevernstiltak

Close