15 °C Stjørdal, NO
19/05/2019

Prøv bilen og deg selv på glattisen

|| Lånkebanen er blant de beste og mest oppdaterte i landet. Lørdag kan du få teste deg selv og bilen på glatta.||

– Det er veldig greit å teste ut sin egen, moderne bil og finne ut hvordan den reagerer før du trenger det i trafikken. Det sier Arild Nordgård, som er leder i NAF Stjørdal.

Aha-opplevelser

Glattkjøringsanlegget på Lånkebanen er blant det aller beste og mest moderne i sitt slag. Hvert år får omtrent 5.550 trafikkelever opplæring på banen. Alle som skal skaffe seg førerkort må gjennom obligatorisk glattkjøring, men for de fleste av oss blir prøvingen med den ene gangen. Derfor er den åpne dagen så kjærkommen.

– For mange er det ganske lenge siden de forsøkte en glattkjøringsbane. Både føreren og bilen har endret seg litt siden den gang. Jeg fikk iallfall noen aha-opplevelser da jeg forsøkte. Derfor er det mange som kommer på en dag som dette for å teste ut hvordan bil og fører oppfører seg på glatt vei, sier Arild Nordgård.

Med eller uten veiledning

NAF åpner portene til anlegget klokka 11 lørdag og holder arrangementet gående i fire timer. I løpet av disse timene håper de å få mange hundre ut på glatta.

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi slipper utpå ti biler i gangen. Før de kommer dit er de innom en informasjonsrunde i kafé-bygget og en sikkerhetsgjennomgang. Trafikkelever fra Nord Universitet er også til stede og gir veiledning, sier Nordgård.

Alle får bruke sin egen bil, og de som ønsker det får også en trafikklærerstudent med seg i bilen under rundene.

– Det er opp til den enkelte fører. Ellers er det også anledning til å ta med passasjerer og ikke minst er det også en gylden mulighet for 16- og 17-åringer som driver med opplæring å forsøke banen. Det er fritt fram for øvelseskjøring, sier Nordgård.

Alt er gratis

Alle øvingsbanene i landet har åpen dag på lørdag og det er NAF-avdelingene i regionen som samarbeider med NAF øvingsbaner om arrangementet. I tillegg til gratis test av glattkjøringsbanen byr de på Lånkebanen også på gratis kaffe og pølser.

– Alt er gratis. Det er bare å la minibankkortet ligge hjemme, sier Arild Nordgård, som også forteller at NAF sine samarbeidspartnere vil være til stede.

– Riis Bilglass, Dekkmann og Brilleland er på plass og informerer om hva de kan tilby for å gjøre deg til en sikrere trafikant, sier Nordgård.

Les forrige sak:
||
Kjemper mot steinfyllinger

Stjørdalselva og naturverdiene med utløpet på Hell er under press. Planer om å bygge […]

Close