3 °C Stjørdal, NO
06/12/2019

Bygger opp Prøysen-samling

Radio- og Fjernsynsmusset med nye godbiter til årets sesong

"Radio- og fjernsynsdirektør" Jan Erik Steen har nå flere nye godbiter å vise fram i museet i Sjøbygda. Sesongstart i år er 24. mai. «Radio- og fjernsynsdirektør» Jan Erik Steen har nå flere nye godbiter å vise fram i museet i Sjøbygda. Sesongstart i år er 24. mai.
Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

– Alf Prøysen hadde bakgrunn som griskokk og husmannsgutt fra Rudshøgda. Det var ikke noe å slå i bordet med for en som ikke var opptatt av å bli en vanlig arbeidsmann eller tømmerhogger, men heller ville skriver og tegne.

Det sier Jan Erik Steen i Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum i Sjøbygda i Selbu som har overtatt den imponerende Prøysen-samlingen som Inge Haukvik har bygd opp gjennom mange år. Prøysen-huset fikk tilbud om samlingen, men etter en viss treghet fikk Jan Erik Steen tilbudet og slo til med en gang.

– Nå kan vi vise fram det ypperste av Norsk radiohistorie i Sjøbygda. Det blir en egen Prøysen-kveld 30. juni med stor deltakelse. Det er bare å følge med på våre nettsider, sier Steen som også har gjort enda et kupp i Ringsaker.

– Vi fikk tilbudet om å overta Rolf Riises Radioforretning fra Brumunddal. Det er en imponerende samling som vi bygger opp. Det er sesongåpning for publikum fredag 24. mai. Vi ser ut til å gå mot en aktiv sommer. Prøysen trekker, sier Jan Erik Steen.

Les forrige sak:
Her er de humanistiske konfirmantene

Se de offisielle konfirmasjonsbildene her!

Close