7 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Pusser opp seremonirom for 200.000

|| Møterom «Værnes» er omgjort til seremonirom og allerede tatt i bruk til vigsler i Stjørdal rådhus.||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

I løpet av den første måneden i 2018 er det gjennomført to borgerlige vigsler i Stjørdal rådhus. Anslaget for året totalt sett er på cirka 35 vigsler.

Stjørdal kommune har valgt å ta i bruk møterommet med navnet «Værnes» til dette formålet. Møterommet skal fortsatt være intakt og kunne brukes til ordinære møter, men deler av det er nå innredet som seremonirom.

Politikerne i formannskapet behandlet torsdag en sak om økonomien knyttet til oppussing av «Værnes» til seremonirom. Mye er allerede utført, og sto klar til de to vigslene som ble gjennomført i januar.

– En oppgradering vil innbefatte oppmaling av veggflater, skifte av gulv, anskaffelse av nye gardiner, gulvteppe og bordpynt som blomster og lysestaker. Videre er det ønskelig å anskaffe bord og stoler som skiller seg ut fra den ordinære innredningen, og som skal skape et skille mellom den seremonielle delen av rommet og øvrige deler. I seremonirom hos domstolene så har det vært et kunstverk på bakveggen som har vært med på å understreke rommets høytidelige rolle. I Stjørdal ønsker rådmannen å engasjere en lokal kunstner til å gjøre det samme, skriver rådmann Anne Kathrine Slungård i sin innstilling til politikerne der hun innstiller på at det brukes 200.000 kroner til formålet.

Coop Storlien artikkelnivå

Dette fikk hun klarsignal for, men varaordfører Ole Hermod Sandvik (H) fikk et enstemmig formannskap med på å understreke at det kan brukes inntil 200.000 kroner. 

Les forrige sak:
||
Tatt med narko i bilen

Mannen hadde narkotika i bilen og ble også mistenkt for å […]

Close