6 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Pynter skolen med håp

– Alt blir bra, er den klare beskjeden fra elevene ved Halsen skole

Fagleder Kristin Leirfall ved Halsen skole er stolt over sine elever, deres foreldre og sine kolleger. Nå pryder «Alt blir bra» på mange forskjellige språk og fargeglade regnbuer glassfasaden ved skolen.

– Alt blir bra. De tre ordene på mange språk og regnbuer i alle himmelens flotte farger pryder Halsen skole i påskeferien.

Her har alle elevene bidratt med å spre håp og glede om at det blir så mye bedre etter hvert.
– Alle har gjort en fantastisk innsats. Både elever, foreldre, ansatte og ledelse, – ja absolutt alle sammen.

Vil spre håp

Kristin Leirfall er fagleder ved Halsen skole og brukte noen timer mandag på å pynte de store glassfasadene på skolen. Nå håper hun mange ser de fargeglade og positive tegningene som er hengt opp, og ikke bare en tom skolegård og tomme klasserom når de går forbi skolen.
– Det var på fredag, – dagen da alle skulle ta påskeferie, at vi ga alle elevene muligheten til å sende oss sitt fargeglade bidrag. Det har, naturlig nok, vært så mye negativt i media, så jeg ønsket at vi skulle sette fokus på håp, sier Leirfall.

Alt blir bra på mange språk

«Alt blir bra» er de tre viktige ordene, og med mange minoritetsspråklige elever på skolen har mange titalls bidrag strømmet inn på mange ulike språk.
– Nesten en tredjedel av våre elever har et annet morsmål enn norsk, og det har selvsagt vært en utfordring i denne tiden. De som har vært kortest i landet har vært her i to måneder, – da er det ikke enkelt å få med seg all nødvendig informasjon og kommunikasjon, sier Leirfall.

Masse skryt

Men faglederen skryter masse av staben ved skolen og ikke minst de mange morsmålslærerne.
– Ved hjelp av morsmålslærere fra tolv forskjellige språk, har vi også greid å drive fjernundervisning for alle våre minoritetsspråklige elever. 15 av elevene våre er forholdsvis nyankomne, og kan lite språk, men vi har greid dette det sammen. En av fordelene våre, er at vi er en stor skole som er vant til å samarbeide, og at elevene våre har gode digitale ferdigheter, noe vi har jobbet med gjennom flere år, sier Leirfall.

– Vi skal bare holde ut litt til

Det har vært krevende, men lærerike og tross alt gode dager for de aller, aller fleste ved Halsen skole, mener Kristin Leirfall. Like før det ble påskeferie snakket skolens lærere med absolutt alle foreldrene ved skolen.
– Det er jo sånn at de som hadde det vanskelig fra før har fått det enda vanskeligere nå. Men med god innsats fra alle hold har vi sammen klart oss gjennom dette så langt. Nå skal vi bare holde ut litt til, så blir alt bra, mener Kristin Leirfall.

Les forrige sak:
Spørsmål om idrettsanlegg har forstyrret smittevernarbeidet

De kommunale anleggene er stengt til over påske

Close