3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

Rådmann Slungård slutter

Blir ny direktør i Trondheim Symfoniorkester og Opera

Styreleder Milian Myraunet og den påtroppende direktøren i TSO, Anne Kathrine Slungård, signerer kontrakten. (Foto: Ole Wuttudal)

Stjørdals-rådmann Anne Kathrine Slungård (55) er tilsatt som ny direktør i Trondheim Symfoniorkester og Opera (TSO).

– Vi er svært godt fornøyd med at vi har lyktes med å hente inn en svært dyktig, kompetent og erfaren direktør til TSO. Slungård kommer fra stillingen som rådmann i Stjørdal kommune, heter det i en pressemelding fra Trondheim Symfoniorkester og Opera.

Anne Kathrine Slungård har lang og variert ledererfaring fra ulike organisasjoner og et stort nettverk både innenfor politikk og kultur/næringsliv. At hun også har lokal forankring er ingen ulempe.

– Med hennes erfaring og kompetanse kan vi forvente en direktør som vil sette et sterkt preg på rollen og videreføre TSO som en solid merkevare både nasjonalt og internasjonalt, sier
Milian Myraunet, styreleder i TSO.

Styret er glad for at interessen for stillingen har vært stor.

– Vi har arbeidet med lederkandidater både nasjonalt og internasjonalt innenfor kultur- og næringsliv. Det viser at TSO er en attraktiv kulturinstitusjon med et godt omdømme langt utover regionens grenser. Vår toppleder skal legge til rette for at vårt orkester skal levere musikkopplevelser i verdensklasse, sier Myraunet.

Anne Kathrine Slungård er glad for tilliten, og sier symfoniorkesteret er en kulturell kraftstasjon som hun er opptatt av.

– Et samfunn i rivende utvikling trenger aktører som evner å stå for både kontinuitet og utvikling, og som kan være en samlende kraft og identitetsskaper. TSO er en slik virksomhet! Gjennom mine ulike arbeidsforhold og øvrige posisjoner, har jeg fått en bred erfaring jeg nå gleder meg til å bruke aktivt for å videreutvikle og styrke TSO. Det er et privilegium å få sjansen til å jobbe sammen med profesjonelle utøvere med høye ambisjoner, i en organisasjon som fremstår solid og fremoverlent, uttaler Slungård i pressemeldingen.

Slungård, opprinnelig fra Meråker, startet i jobben som rådmann i Stjørdal i januar 2017. Anne Kathrine Slungård var Trondheims ordfører i årene fra 1999 til 2003 og har siden hatt flere lederstillinger i næringslivet, blant annet som daglig leder i Total Consult Trondheim, markedsdirektør i Entra og administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap.

I tillegg har hun også hatt en lang rekke styreverv i næringslivet, blant annet i daværende Statoil, Adresseavisen og Siemens.

Hun blir nå altså direktør for Trondheim Symfoniorkester og Opera som består av 86 faste musikere. Trondheim Symfoniorkester og Opera er en av landets største kulturinstitusjoner med en historie som strekker seg tilbake til 1909, da ildsjeler inviterte til de første abonnementskonsertene.

Det var totalt 19 søkere til stillingen som ny direktør i Trondheim Symfoniorkester og Opera.

Les forrige sak:
Jobbet med å tette vannlekkasje før brannen oppsto

Eierne drev med reparasjoner i helga

Close