6 °C Stjørdal, NO
28/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Statsbudsjett uten rallycross-VM

– Vi skal selvsagt ikke gi opp nå

Flaggene vaiet på tribunen på Lånkebanen i juni i år. Nå er det en viss usikkerhet for neste års arrangement. (Foto: Åge Sjølstad) Flaggene vaiet på tribunen på Lånkebanen i juni i år. Nå er det en viss usikkerhet for neste års arrangement. (Foto: Åge Sjølstad)

– Vi skal kjempe videre og satse på at vi har fått plass på statsbudsjettet når det vedtas endelig.

Annette Tollefsen Jensen er daglig leder i VM i rallycross og ventet i spenning på regjeringens forslag til statsbudsjett som ble lagt fram mandag formiddag. Etter å ha saumfart kulturdepartementets budsjettforslag må hun innse at VM-arrangementet på Lånkebanen foreløpig ikke er tilgodesett med statlige kroner.

– Vi kommer til å jobbe hardt videre, og det skal en delegasjon fra oss til Oslo for å møte kulturdepartementet 22. oktober. Det blir et viktig møte for oss, sier Tollefsen Jensen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Til det møtet har hun med seg Per Lund, som jobber som mesterskapsagent i Trøndelag fylkeskommune, varaordfører Ole Hermod Sandvik og generalsekretær Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund.

Den lokale VM-sjefen ønsker ikke å omtale det møtet som «et være eller ikke være», men legger heller ikke skjul på at det blir veldig viktig for eventuelle framtidige VM-runder i Norge.

– Vi skal stå på helt inn til statsbudsjettet er vedtatt i desember, og mister slett ikke motet nå, understreker Tollefsen Jensen.

Hellrx AS, som er selskapet som står bak VM-arrangementet i Stjørdal, har søkt om fem millioner kroner i året de fire gjenstående årene av kontraktsperioden med rettighetshaverne IMG. Det er dette den daglige lederen nå jobber beinhardt for å få gehør for.

– Hva skjer med neste års VM-runde dersom mesterskapet ikke får noen midler via statsbudsjettet?

– Det blir det til syvende og sist opp til styret og generalforsamlingen å bestemme. Men det som er helt klart er at det blir ikke like enkelt å gjennomføre VM. Det blir krevende og lite forutsigbart, sier Tollefsen Jensen, som tenker på alt lokalt engasjement i kampen om statlige kroner.

– Se på alle de frivillige og alle de som er engasjert i VM. Vi skal selvsagt ikke gi opp nå, sier Annette Tollefsen Jensen.

I budsjettforslaget har regjeringen funnet plass til flere internasjonale arrangement i Norge, men altså ikke rallycross-VM.

– Regjeringen foreslår å gi tilskudd til flere internasjonale idrettsarrangementer i Norge, herunder å videreføre tilskudd på 15 millioner kroner til Arctic Race of Norway og 10 millioner kroner til andre internasjonale sykkelritt i Norge. Det foreslås videre 15 millioner kroner i tilskudd til X Games og 1 million kroner til arrangementet Raw Air for kvinner, heter det i forslaget.

Les forrige sak:
100 millioner til elektrifisering neste år

- Prosjektet planlegges klart til bruk ved utgangen av 2024

Close