10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Raserte barndomshjemmet som hevn

|| Illustrasjonsfoto||

En mann i 20-årene gjorde hærverk på sitt eget barndomshjem da halvbroren valgte å selge boligen. Selv var han leietaker hos broren.

Det er halvannet år siden mannen brukte en natt til å gjøre store ødeleggelser på barndomshjemmet. Han fjernet alle dører og vinduer fra boligen, og rev ned kjøkkeninnredningen som han brant på et bål. Han knuste et vindu og skadet et annet, han fjernet takstein fra taket, skadet dørkarmer og gulv ved å lage riper, pluss at han ødela sikringsskapet.

Mannen erkjente straffeskyld da han nylig møtte i Inntrøndelag tingrett. Til hovedforhandlingen møtte han ikke, men etter anmodning fra retten møtte han opp noe forsinket. I sin forklaring i tingretten forklarte han at handlingene var «hevn» og «konsekvens» mot broren og den nye eieren av huset. Da han denne natta tente opp et bål hvor han fyrte opp inventar fra huset forklarte han at det ga en god følelse, men har i ettertid innsett at det var en lite rasjonell handling.

Mannen er tidligere bøtelagt flere ganger, men dette spilte ikke inn da retten fastsatte straffen for det grove skadeverket han gjorde på sitt barndomshjem. Skadene ble vurdert til en samlet forsikringsutbetaling på over 300.000 kroner.

Coop Storlien artikkelnivå

Under rettsforhandlingene ble det diskutert hvorvidt samfunnsstraff var en egnet reaksjon, og det endte med at Inntrøndelag tingrett dømte ham til nettopp det. Han må gjennomføre 120 timer samfunnsstraff. I tillegg må han betale en erstatning til forsikringsselskapet på 310.000 kroner i løpet av to uker fra dommen ble forkynt.

Les forrige sak:
||
30 søker stillingen som HR- og innovasjonssjef

Stjørdal kommune oppretter en ny stilling som HR- og innovasjonssjef. 30 […]

Close