11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Rasho realiserte butikkdrømmen

– Jeg ønsker å vise nordmannen i gata andre kulturer med god mat

Hanif Jamal Eddin Rasho kom flyttende til Stjørdal fra Syria for fire år siden. Tirsdag 27. april åpnet han dørene til sin egen matbutikk i smørøyet av Stjørdal sentrum. Hanif Jamal Eddin Rasho kom flyttende til Stjørdal fra Syria for fire år siden. Tirsdag 27. april åpnet han dørene til sin egen matbutikk i smørøyet av Stjørdal sentrum.

Hanif Jamal Eddin Rasho har endelig realisert drømmen om å starte sin egen matbutikk.

– Jeg har mange planer for driften videre, sier Hanif Jamal Eddin Rasho.

Tirdag 27. april åpnet Rasho matbutikken Værnes Mat Butikk AS i hjørnelokalet på det gamle Domus-bygget i Kjøpmannsgata i Stjørdal.

Sto i kø

Planen var i utgangspunktet å åpne dørene klokken 12.00, men allerede fra tidlig om morgenen sto flere nysgjerrige besøkende utenfor med ønske om å få komme inn og se.

– Det har vært folk innom hele dagen. De kommer inn, ser seg rundt og sjekker priser som jeg har valgt å holde lave. Det er slik det skal være, mener den nye butikkeieren.

20 dagers oppussing

Fra tak til gulv finner man latvisk, polsk, arabisk, asiatisk, tyrkisk og noe norsk mat. Butikken har alt fra jus, frukt og grønnsaker til krydder, kjøtt og andre godsaker.

– Det er veldig mye forskjellig her som man ikke finner andre steder. Maten bestilles fra Oslo, men importeres fra utlandet. Her vil det komme flere produkter etter hvert, sier Rasho.

De siste 20 dagene har han lagt ned en god del oppussingsarbeid før butikkåpning i lokalet på 95 kvadratmeter. Planen er å holde butikken åpen alle dager fra 09.00 til 23.00, samt søndager fra klokken 10.00 til 22.00.

– Jeg startet med å rive to vegger, i tillegg til å fjerne en fryser hvor det nå er kasse. Planen etter hvert er å få tak i et større lager for å kunne lagre mer mat, forklarer han videre.

Fra Syria til Stjørdal

Rasho kommer opprinnelig fra Syria. For fire år siden flyttet han til Stjørdal og allerede i sin første uke i Norge startet han på gatekjøkkenet Stjørdal Pizza & Grill.

– Siden har jeg arbeidet der frem til 1. april i år, da hadde jeg bestemt meg for å åpne min egen matbutikk, sier han.

Videre forklarer Rasho at han i utgangspunktet ikke hadde peiling på butikkdrift. Nå studerer han førsteåret Salg, service og reiseliv for å sanke mer kunnskap.

– Etter at jeg startet på Stjørdal Pizza & Grill har jeg fått et bredt nettverk og blitt kjent med veldig mange. Jeg ønsker å vise nordmannen i gata andre kulturer med god mat. Målet mitt er å kunne drifte noe selv, stole på arbeidet jeg legger ned her, og på sikt få til en større butikk her i Stjørdal, avslutter han.

Les forrige sak:
Tar opp Oline-saken i formannskapet

Spør kommunedirektøren om hvorfor kommunen ikke makter å innfri kravene fra Statsforvalteren

Close