2 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Råspente revyungdommer skal gi alt på scenen

||| Kjeledressene er et antrekk som alltid er med på revyscenen til 10. klassingene i Hegra. På bildet fra venstre: Ivar Hjellnes, Sara Moen, Julian Sjaastad, Amalie Granum, Erika Rødde og Joakim Stavne. Foran: Maren Næsbø.|Ett av innslagene under revyen i Hegra handler om babyer og babymager. Fra venstre: Stian Andre Sæter Hanssen, Lisa Børstad, Mona Haglund og Andreas Kartum Andersen.||

– Vi er alle sammen råspent før premieren. Jeg gleder meg utrolig mye.

Det sier Julian Sjaastad. Han er en av 33 tiendeklassinger ved Hegra ungdomsskole som til helga tar steget opp på scenen i Ljosheim. Så langt har det vært hektisk øvingsperiode, men nå starter alvoret snart.

– Helt fram til denne uka har vi øvd fire ganger hver eneste uke. Nå er det hver dag helt til premieren, sier Sjaastad, som aldri tidligere har gjort noe lignende.

– Det blir kjempeartig å være med på det her sammen med vennene mine, men så er det litt skummelt å skulle snakke foran så mange folk, sier Sjaastad, som sammen med de 32 andre elevene har hatt en intens og hektisk, men også artig og lærerik førrevyperiode.

– Siden i høst har elevene jobbet med å få på plass en revy, og det har vært mye jobb, men det har også vært en lærerik prosess, forteller Toril Rødde, som er en av mamma´ene på 10. trinnet ved Hegra ungdomsskole.

Fire forestillinger

Nå begynner nervene å sige på og øvingene intensiveres fram mot lørdagens premiere.

– Vi startet med øving rett før jul etter at skrivegruppa hadde jobbet frem et manus og siden har det gått slag i slag. Både ukedager og helger er tatt i bruk for at produktet skal bli så bra som mulig, sier Rødde.

33 10. klassinger skal i ilden under de fire forestillingene på Ljosheim til helga. Både lørdag og søndag er det forestillinger klokka 16.00 og 19.00 og billettene har selvsagt gått unna i bra tempo.

– Det er fortsatt noen billetter igjen til de tre første forestillingene, mens avslutningsforestilingen søndag kveld er utsolgt, forteller Rødde, som reklamerer med at billetter kan bestilles ved å sende en melding til telefon 980 16 410.

Spente ungdommer

De 33 har lagt ned en stor innsats og er veldig klare for å synge og spille sluttproduktet for fullsatte saler i Ljosheim.

– Det er en gjeng spente ungdommer som gleder seg til å vise frem det de har jobbet med, og de håper at publikum vil like det de får se, sier Toril Rødde, som selvsagt har kaffe og nogo attåt å by på.

– Kaffesalget åpner en halv time før hver forestilling så det er mulig å få kjøpe seg både litt kaffe og noe spiselig for de som ønsker det.

Les forrige sak:
||
Rød løper og brudekjoler til «Fifty shades»-premiere

- Derfor bruker vi rød løper og kan glede oss over […]

Close