15 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Raus uteligger fylte kirken

– Tiden på gata fikk meg til å reflektere over holdninger og verdier

ÅPENT MØTE: Petter Nyquist, kjent som Petter Uteligger, kom til markeringen av Verdensdagen for psykisk helse-uka ÅPENT MØTE: Petter Nyquist, kjent som Petter Uteligger, kom til markeringen av Verdensdagen for psykisk helse-uka

Petter uteligger Nyquist levde virkelig opp til temaet «vær raus» med sitt foredrag som ble fremført i en fullsatt Stjørdal kirke.

– Lik verdi uansett bakgrunn, forutsetninger og situasjon. Tiden på gata fikk meg til å reflektere over holdninger og verdier, fortalte mannen som er kjent som Petter uteligger før foredraget i Stjørdal kirke.

– Summen av hele opplevelsen var det som ga meg mye personlig og jeg lærte mye, sier Nyquist.

Han har besteget fjell, vært på roadtrip, flere ekspedisjoner, luksus i Las Vegas, polferd, tv-kjendis og det sosiale militærlivet på Værnes. Dette er en del av hans milepeler i friluftslivet. Men det var en hendelse med kaffe som fikk han til å kjenne på begrepet menneskeverd. Under en travel dag i Oslo hadde Petter Nyquist brukt mye mental energi på å forberede seg på det han skal gjøre: Å tigge.

– En forbipasserende siktet på søppelbøtta ved der jeg satt, men uheldigvis traff den halvfulle kaffekoppen mitt hode. I det øyeblikket kjente jeg meg mindre verdt, fortalte Petter Nyquist som gjentok flere ganger at han har lært å se menneskene bak all psykiatri, samt rusproblemer og narkotika.

De fleste kjenner han som Petter uteligger fra serien med samme navn. I den serien har han levd opp til kallenavnet. Han forteller om at tryggheten ble borte og ensomheten som var til å ta og føle på. Like ærlig forteller han om vennskap og oppturene i gatemiljøet, ikke minst alle personene i gatemiljøet han har lært å kjenne.

Ole Hermod Sandvik

Les forrige sak:
Ekteparet Monica og Agnar Nordback (t.v.) ga i dag bryllupsgavene sine videre til Petter Nyquist og Stiftelsen Petter Uteligger. (Foto: Privat)
Ga bort bryllupsgavene til Petter uteligger

Brudens bror bestemte at pengegavene i bryllupet skulle gå til Stiftelsen Petter Uteligger

Close