11 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Reagerer på nybygg i sentrum: – Hvorfor ble det bygd slik?

– De som går langs fortauet kan gå opp på kanten og se rett inn i stuen

- Hvorfor ble det bygd slik? spurte Geir Falck Anderssen i Utvalg plan og miljø. (Foto fra: Møteprotokoll 23. juni 2021, Utvalg plan og miljø, Stjørdal kommune). – Hvorfor ble det bygd slik? spurte Geir Falck Anderssen i Utvalg plan og miljø. (Foto fra: Møteprotokoll 23. juni 2021, Utvalg plan og miljø, Stjørdal kommune).

– Jeg kjørte i Nordre gate en dag for å se på det nye bygget som er oppført. Der og da ble jeg veldig betenkt, sa Geir Falck Anderssen (H). I Utvalg plan og miljø spurte han hvorfor leiligheter i 1. etasje ikke har oppholdsplass ute.

Skrevet av Roar A. Fordal og Frank Skaufel

Det var i planutvalget sitt møte 23. juni som Geir Falck Anderssen tok opp hvordan det nye leilighetsbygget har blitt bygd. Han er selv medlem av utvalget, og ba om en gjennomgang for å finne ut hvordan bygget ble som det ble.

– Da vi arbeidet med sentrumsplanen, var det mye fokus på utenomhuskvaliteter for beboerne, innledet han.

– Det har det også vært i enkeltsaker gjennom årene jeg har sittet i utvalget, fortsatte Anderssen.

Geir Falck Anderssen (H) spurte om hvorfor det nye leilighetsbygget ble bygd som det ble. (Arkivfoto)
Geir Falck Anderssen (H) spurte om hvorfor det nye leilighetsbygget ble bygd som det ble. (Arkivfoto)
 – Hvorfor ikke uteplass?

– Hvorfor har ikke leiligheter i 1. etasje privat uteoppholdsplass foran sin skyvedør? Det har det vært plass til, om ikke så stor. Det hadde vært mulig å få til en privat uteoppholdsplass for hver leilighet, la Anderssen til og fortsatte:

– Om de som bor i leiligheten ønsker å benytte seg av skyvedøren, må de gå ned på en enkel trappeløsning, og sette seg på murkanten. Universell utforming kan man ikke si dette er – og trivsel ser jeg ikke.

Innsyn

Slik det er løst i dag, kan de som går langs fortauet gå opp på kanten og se rett inn i stuen.

– Jeg undres på hvordan saken har vært behandlet, og ønsker en gjennomgang. Er løsningen behandlet politisk eller administrativt? spurte Geir Falck Anderssen.

Kommunedirektøren ser også utfordringer med bygget.

– Vi så at helt klart at arbeidet ikke er i henhold til plan og søknad, og at det ikke er universelt utformet. Vårt svar til Falck Anderssen var at dette er en sak vi administrativt på byggesaksavdelingen kommer til å se nærmere på, sier Bente Næverdal, som er fungerende kommunedirektør i Stjørdal.

Bente Næverdal (arkivfoto)

Les forrige sak:
Siv Sætran leverte en perfekt serve idet hun og leder i senterungdommen Torleik Svelle spilte et slag mot ungdomsrepresentantene Dorthea og Maren. Fra venstre: Maren Grøthe, Dorthea Elverum, Torleik Svelle og Siv Sætran.
Setter søkelyset på idrettens betydning for barn og unge

- Vi har konkrete tiltak for å hjelpe både frivilligheten og idretten

Close