5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Reagerer sterkt på forslaget om bibelkutt

– Det er viktig for oss å tilbakevise argumentet om at vi driver med forkynning

OVERRASKET: Både kateket Laffen Jensen (t.v.) og sokneprest Per Anton Leite ble både overrasket over skuffet over forslaget om å kutte ut utdeling av bibler til 5. klassingene. OVERRASKET: Både kateket Laffen Jensen (t.v.) og sokneprest Per Anton Leite ble både overrasket over skuffet over forslaget om å kutte ut utdeling av bibler til 5. klassingene.

For kirkens ansatte kom forslaget om å kutte ut bibelutdeling til 5. klassingene som en aldri så liten bombe.

I går skrev s-n.no om at rådmannen ønsker å kutte ut ordningen med å dele ut bibler til alle 5. klassinger i Stjørdal. Les artikkelen her!

– Vi visste ingenting om dette før vi leste det på nettavisen til Stjørdals-Nytt mandag kveld. Det er litt merkelig at vi får beskjeden på den måten når dette er et tett samarbeid mellom kirken og kommunen. Det sier kateket Laffen Jensen, som er kirkens representant som møter 5. klassingene hvert eneste år.

At forslaget kom som en bombe får så være, men det Jensen reagerer aller mest på er at rådmannen antyder han driver med forkynning samtidig som han deler ut biblene.

– Jeg er utdannet lærer og vet veldig godt forskjellen på forkynning og undervisning. Og er det noe jeg har vært ekstra bevisst på er det nettopp det, sier Jensen.

Sokneprest Per Anton Leite er like overrasket, og skuffet, over at forslaget om å kutte ut bibler til 5. klassingene kommer på bordet.

– Vi hadde vel heller sett for oss å bli brukt mer i skolen. I stedet kommer dette forslaget, sier Leite, som understreker det han mener er bibelens store betydning.

– Jeg forstår at noen kan antyde at vi bruker denne timen i 5. klassene til forkynning, men er det noe vi har vært veldig bevisst på så er det nettopp dette. Og er det én bok elevene skal lære noe om må det være bibelen. Ungdommene trenger kunnskap om bibelen, som har en så sentral rolle i vårt samfunn, sier Leite.

– Det er også en årlig kostnad for dette på rundt 60.000 kroner. Kan det være et argument for å kutte ut dette?

– Vi ser vel for oss at det er lite innsparing å hente her. Dette ble innført i stedet for å handle inn bibler til konfirmantundervisningen. Nå får de den i 5. klasse og kan bruke den det året de har konfirmantundervisning. Til det året vil de fortsatt ha bruk for en bibel, sier Jensen.

Nå skal forslaget behandles politisk, og kirkens menn og kvinner vil ikke stilltiende bare akseptere at dette blir utfallet.

– Vi vil ikke bare ta dette forslaget til etterretning og innfinne oss med det, sier Leite.

– Vi må selvsagt ta en prat med rådmannen, og det vil være viktig for oss å tilbakevise argumentet om at vi driver med forkynning som er i strid med gjeldende lovverk, sier Laffen Jensen.

 

 

 

 

Les forrige sak:
Rosenborg fotballskole har vært en stor suksess på Blinkbanen. Fredag åpner påmeldingen til årets utgave.
Klart for ny Rosenborg-skole

Påmeldingen åpner fredag - plass til 160 barn

Close