17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Realiserte treningssenter-drømmen i bestefars uthus

– Jeg tok en råsjans, sier Andrea Reppe Underhaug

Andrea Reppe Underhaug har lenge drømt om å starte sitt eget treningssenter. Etter mye hjelp og bistand, ble drømmen en realitet i september i fjor. Andrea Reppe Underhaug har lenge drømt om å starte sitt eget treningssenter. Etter mye hjelp og bistand, ble drømmen en realitet i september i fjor.

Meråkerbyggen Andrea Reppe Underhaug (34) drømte lenge om å starte sitt eget treningssenter. Nå har hun realisert drømmen i bestefars uthus, har cirka 50 kunder i uken og ønsker å videreutvikle konseptet.

– Jeg tok en råsjans og klarer meg ganske bra. Men jeg har mange ganger undret på hva jeg tenkte som åpnet et treningssenter midt i en pandemi, sier Andrea Reppe Underhaug.

Realiserte drømmen

Det var i juli 2020 Underhaug for alvor luftet idéen om å starte opp sitt eget treningssenter i Meråker. Planen var i utgangspunktet å leie lokaler i bygda, men så slo koronapandemien innover landegrensene i mars og alle planer ble lagt på is.

– Det ble en tid for å tenke nytt. Jeg ønsket fremdeles et eget lokale, og det endte med at jeg fikk muligheten til å bygge om bestefar Magne Tronseth sitt uthus til et eget treningssenter, forklarer Underhaug.

Etter noen måneder med full nedstengning ble det endelig lov med utetrening. Her ble det blant annet opprettet en Spleis til innsamling for å starte treningsdrømmen, som til sammen endte på 15.000 kroner.

Andrea Reppe Underhaug jobber til daglig som helsefagarbeider, mens hun holder treningssenteret gående med gruppetimer og PT-timer. For fremtiden drømmer hun om å gjøre senteret om til et levebrød. (Foto: Lene-Mari Prøven)

– All inntekt fra utetrening ble lagt av slik at jeg skulle ha mulighet til å åpne et eget lokale. Imidlertid var det mye som sto igjen. Jeg la frem planene for svigerfar og min ektemann Petter, som mente dette kunne realiseres, sier hun og legger til:

– Men hadde jeg ikke hatt hjelp til ombygging ville jeg aldri stått her med Styrk i dag.

Stolt over arbeidet som er gjort

Da arbeidsgjengen bestående av Underhaug og ektemannens familie startet arbeidet, var uthuset ute på tomta få kilometer fra Meråker sentrum oppdelt i fem rom, taket var lavt og det var ulike bærebjelker. Her måtte rett og slett alt gjøres om.

– Taket måtte heises, dører og vinduer måtte flyttes. Det ble bygd en ny yttergang for å få plass til vask og yttertøy. Sluttresultatet er noe jeg er svært fornøyd med, og kanskje spesielt stolt av ettersom vi har gjort alt selv, forklarer hun.

 Ifølge Underhaug har familien vært i lokalet i alle ledige studer som har bydd seg.

– Svigerfar og Petter har stått på til alle døgnets tider. Bestefar, pappa og mamma har vært til stor hjelp og bestemor har alltid stilt med mat og kaffe til lange arbeidsdager. Uten en flott familie hadde jeg aldri kommet i mål, sier hun videre.

Åpnet dørene i en pandemi

Det var i februar i fjor Underhaug startet enkeltmannsforetaket Styrk. Nærmere et halvt år senere kunne hun endelig åpne dørene til sitt eget treningssenter.

–  Vi åpnet opp i september og jeg vil si responsen har vært ganske bra til tross for en pandemisituasjon, som vi fremdeles står i. Vi har klart å opprettholde treningen helt siden start, sett bort i fra noen uker hvor vi måtte stenge for innendørstrening. Vi har likevel trent ute, og kundene har virket svært fornøyde med det, sier hun.

Helt siden planleggingsfasen var noe av målet vært å få med en ekstra person på laget som kunne gi treningsglade kunder en opplevelse Underhaug selv følte hun ikke kunne bistå med. Det var her hennes bestevenninne og treningspartner Lise Vassli kom inn i bildet.

– Vi kjørte i gang et treningsevent i 2019 med kominasjonstime som ble ganske vellykket. Her merket vi raskt at samarbeidet var bra og at vi har ulike styrker som sammen ble dynamitt. Jeg er så takknemlig og heldig som har Lise med på laget, forklarer hun videre.

Andrea har fått meg seg sin bestevenninne og treningspartner Lise Vassli med på laget. Sammen utfyller de hverandre godt, og gir kundene et større og bredere tilbud. Foto: Lene Mari Prøven
Andrea har fått meg seg sin bestevenninne og treningspartner Lise Vassli med på laget. Sammen utfyller de hverandre godt, og gir kundene et større og bredere tilbud. Foto: Lene Mari Prøven
Føler tilhørighet

Treningssenteret Styrk er per i dag et gruppetreningssenter, med mulighet for PT-timer. Underhaug forklarer at de har maks 10 personer til stedet under hver trening.

– Det har vist seg at trening sammen i en liten gruppe gjør noe med folk. Man føler tilhørighet, heier på hverandre og det er for mange lettere å prioritere en glad time med likesinnede enn en time alene på gymmen. Vi ønsker fokus på at trening skal være både gøy og effektivt, sier hun.

Hver uke har treningssenteret cirka femti kunder fra barneskole til pensjonistalder. I løpet av fjoråret ble det opprettet ny nettside og Facebook-side, hvor Underhaug nylig har begynt å holde treningstimer over nett.

– Her får man treningsprogrammet sitt direkte inn i egen app, skreddersydd etter kundens mål hvor vi jobber i fire ukers sykluser. Tilbudet kan enten være ekstremt lettjente penger eller man kan bruke det til å hjelpe mange mennesker. Jeg valgte det siste. Jeg blir ikke rik av det, men har god samvittighet og sover godt om natta, forklarer hun videre.

Ønsker å leve av treningen

For fremtiden drømmer Underhaug om å bygge ut og leve av treningstilbudet som hun med hjelp av venner, gamle kollegaer, familie og kunder har klart og bygd opp i bygda.

– Styrk drives kanskje av meg, men det blir som et tannhjul, alle piggene må være til stede for at hjulet skal klare å rulle. Målet mitt videre akkurat nå er å bruke mer tid på å bygge opp online markedet, da jeg vet dette kan hjelpe mange, sier hun.

Innen ett til to år er målet imidlertid å kunne leve av å drifte treningssenteret, i hvert fall nok til å ha smør på kakskiva, mener hun.

– Per dags dato jobber jeg fulltid som helsefagarbeider i tillegg. Drømmen om noen år er å trappe ned litt, slik at jeg får til enda mer med Styrk. Tiden får vise, forklarer hun videre.

Les forrige sak:
Gult er kult, i alle fall hvis SOS-barnebyer i Stjørdal får viljen sin.
Vil fargesette lokalsamfunnet med solsikker

- Vi dyrker solsikker for å symbolisere verdien av god omsorg

Close