11 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Reddet på 67-årsdagen

Brynjar fikk hjerteinfarkt på bursdagen – nå hyller han ambulansemannskapet

TIDENES FØDSELSDAGSGAVE: - Hjelpen jeg fikk fra ambulansepersonellet Malene Solum Hansen og Karstein Hollås på min 67-årsdag 12. desember er den største gaven jeg noensinne har fått, sier Brynjar Dahlø som hedrer sine hjelpere med Selbuvotter. TIDENES FØDSELSDAGSGAVE: – Hjelpen jeg fikk fra ambulansepersonellet Malene Solum Hansen og Karstein Hollås på min 67-årsdag 12. desember er den største gaven jeg noensinne har fått, sier Brynjar Dahlø som hedrer sine hjelpere med Selbuvotter.

– Den største gaven på bursdagen min 12. desember fikk jeg fra Malene Solum Hansen og Karstein Hollås ved ambulanseberedskapen i Værnesregionen, sier Brynjar Dahlø fra Selbu. På selveste 67-årsdagen fikk nemlig selbyggen et hjerteinfarkt.

– Jeg hadde en spillejobb på bursdagen 12. desember og befant meg på Quality Airport Hotell. Det var den dagen jeg for alvor skulle bli pensjonist i og med at jeg fylte 67 år. Da kjente jeg smerter i brystet. Dette var nytt og ukjent. Vi ventet på at det skulle gi seg, men etter en halv time ringte vi 113. Da følte jeg at det bare gikk et par minutter før de to, Malene Solum Hansen og Karstein Hollås kom med en vogn. Det ble umiddelbart tatt EKG inne på Quality og mistanken ble bekrefet: Hjerteinfarkt. Turen gikk til Trondheim der fagpersonell umiddelbart så hva det var. Mistanken om hjerteinfarkt ble bekreftet, sier Dahlø som tidligere på dagen hadde fått en del gaver fra sine nærmeste.

– Men den største gaven fikk jeg fra dem. For meg var det spesielt. Dagene på sykehuset ga meg god tid til å tenke mer og mer på at stadig flere berger. Jeg var heldig. De to hjalp meg i en kritisk stund, sier Dahlø.

Spillemannen fra Selbu hørte nylig at ambulansetjenesten savnet tilbakemeldinger.

– For en med lang fartstid fra formidling vil jeg bare fortelle et det gikk bra med meg. Jeg ble rammet og ser hvor viktig det er med rask oppfølging. Nå hadde jeg geografien på min side denne dagen. Jeg fikk hjerteinfarkt på Quality Airport Hotell med legevakta i nabohuset, sier Brynjar Dahlø som hadde med seg en aldri så liten gave da han møtte Solum Hansen og Hollås igjen.

– Jeg har med noe som varmer i disse kalde vinterdager; et par selbuvotter til hver av dere, sier Dahlø og overrekker til ambulansemannskapet Vær så god og takk for innsatsen! Jeg ble rammet og ser hvor viktig det er med rask oppfølging.

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi hadde fått melding på sambandet om brystsmerter. Dermed var tanken med en gang at det kunne være hjerteinfarkt. Vi går alltid for det alvorligste utgangspunktet og tar EKG så fort råd er. Den prioriterte oppgaven er å ta EKG og beslutte hvor vi skal dra. Brynjar var blek der han satt. Vi fikk umiddelbart en oppfatning av at det var et infarkt. Hjerteinfarkt forekommer ganske hyppig og gjerne hver uke. Derfor har vi god trening i behandling av slike tilfeller. Det kan i noen tilfeller være aktuelt å bruke helikopter. Men det tar også sin tid. Erfaringen viser at bil er raskeste fremkomstmiddel for å komme til Trondheim. Når vi er klare for å starte en transport som har behandlingsalternativ, må vi umiddelbart treffe en beslutning. Trondheim er nærmest, sier Karstein Hollås.

Les forrige sak:
Emil Iversen leverte som bestilt på førsteetappen da Norge tok VM-gull på stafetten. (Arkivfoto)
Emil sikret topp fem-plass

Ny sterk stafett av Varden-guttene

Close