2 °C Stjørdal, NO
21/02/2019

Regler om båndtvang for hunder

 

Fra og med 1. april og til og med 20. august gjelder lovens regler om båndtvang.

I nevnte tidsrom skal hunder enten holdes i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt slik at den ikke kan jage eller skade store, hester, fjørfe og vilt samt viltets egg, reier ”og bo”. Loven gir hver kommune rett til å fastsette egne kommunale vedtekter for hundehold, hvilket ble gjort i Stjørdal kommune for Utvalg for miljø og landbruk 22. mai 2007. Det er blant annet viktig å merke seg at man i Stjørdal kommune har utvidet båndtvangen til å vare frem til 31. oktober hvert år i områder der husdyr har rett til å beite og faktisk beiter.

Det gjelder unntak for båndtvangen når hunden brukes i reindrift, politi-, toll-, militær- og redningstjeneste eller under treninger eller prøving for slik tjeneste. Det samme gjelder ettersøkshund etter såret og sykt vilt.

Kommunen kan gjøre unntak fra båndtvangen ved enkeltvedtak eller forskrifter. Dette gjelder avgrensede områder og eventuelt spesielt angitte hunderaser, hundetyper eller hunder med spesiell trening.

Det gjelder også unntak fra båndtvangsreglene når hunden brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver mellom 20. august og 1. april.

Jakthund kan under jakt eller trening/prøve, slippes på en aktsom måte slik det er naturlig ut fra bruksformålet og når dette ikke er i strid med viltloven eller båndtvangsreglene.

Les forrige sak:
Kjell Lyng får her servert nystekt ørret av Jon Sakshaug.
Vårslæpp hos Jan Sakshaug sport

  Det er sesongstart for turer i skog og mark. Fiskestanga […]

Close