18 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Reisetips fra Avinor

| |

Ved å ta noen enkle forhåndsregler, kan du sørge for at overraskelsene møter deg først under juletreet – og ikke på lufthavnen.

-I tillegg til mer vanlige objekter som vin, kremer og parfyme, er det også noen som må levere fra seg stjerneskudd og raketter når de skal ut og reise i julen, opplyser operativ sjef ved Trondheim lufthavn Værnes, Hans Hogstad.

Mange som ellers ikke reiser så mye med fly, passerer gjennom Avinors lufthavner i julehøytiden på vei til familie og venner. Det byr på noen utfordringer.

-Folk tar for eksempel med seg presanger som de ikke vet hva inneholder gjennom sikkerhetskontrollen, og risikerer at pakken må åpnes av kontrollørene. En god regel er at pakker og gjenstander som har innhold det kan stilles spørsmål om i sikkerhetskontrollen, legges i bagasjen du sjekker inn før du går gjennom kontrollen, sier Hogstad. 

Hogstad nevner ellers at flere matvarer kan være vanskelige å få gjennom kontrollen, fordi innholdet defineres som væske, aerosoler eller gel. Om du er usikker på hva du kan ta med, kan du finne mer informasjon om dette hos Luftfartstilsynet, Avinor eller whattobringonaflight.com. På det siste nettstedet kan du søke opp det objektet du ønsker å ta med deg gjennom kontrollen.

Coop Storlien artikkelnivå

-Ellers er det mange barn som ønsker å pakke sin egen bagasje når de skal på tur – og det er jo hyggelig. Men følg da med på hva som havner i kofferten poden tar med seg. Å måtte levere fra seg et leketøy i sikkerhetskontrollen er ikke drømmestarten på jula for verken barn eller foreldre, sier Hogstad.

Om du skal reise rett oppunder jul, må du regne med at du ikke er alene på lufthavnen. Så møt opp én til halvannen time før avgang på innlandsreiser og to timer før utenlandsreiser.

-Mange har med seg mye bagasje, og i tillegg ser vi at enkelte har med seg ekstra mye klær gjennom sikkerhetskontrollen. Min oppfordring er at du før reisen vurderer hva du trenger å ta med på flyet. Da sparer du både deg selv og medpassasjerene fra å bruke mer tid i sikkerhetskontrollen enn nødvendig, avrunder Hogstad.

Les forrige sak:
|||||||
Fin og god julemat på Moatun

Der var alt fra  ribbe til gravlaks,medisterkaker,mye mye mer,og alt var […]

Close