24 °C Stjørdal, NO
20/07/2019

Rekordår ga utbytte for første gang

– Den dyreste maskinen vi har koster mellom fire og fem millioner kroner

TOPPÅR: 2019 kan bli det beste året i bedriftens historie, noe Jan Grandalsmo (foran fra venstre), Roar Hembre, Bård Stræte, Stig Munkvold og Richard Wickstrøm og Ståle Haugen (bak fra venstre), Roar Flåum (skjult), Steinar Opheim og Erling Opheim er glade for. TOPPÅR: 2019 kan bli det beste året i bedriftens historie, noe Jan Grandalsmo (foran fra venstre), Roar Hembre, Bård Stræte, Stig Munkvold og Richard Wickstrøm og Ståle Haugen (bak fra venstre), Roar Flåum (skjult), Steinar Opheim og Erling Opheim er glade for.

Stjørdal Maskinering AS ble startet i 2011. I fjor økte de omsetningen med 50 prosent. For første gang fikk eierne, som også er ansatt i bedriften, utbytte. Nå ser 2019 ut til å bli enda bedre.

– Vi økte fra ti millioner kroner i omsetning til 15 millioner i 2018, men dette året ser ut til å bli enda bedre. Vi har aldri hatt større ordretilgang, sier Stig Murvold, daglig leder i Stjørdal Maskinering.
Han satset alt i 2011 da han sa opp en godt betalt jobb for å etablere Stjørdal Maskinering. Han overtok det 1.100 kvadratmeter store bygget etter Stjørdal 3D-verksted på den gamle Norplasta-tomten, leide maskinene og overtok fem-seks ansatte uten at ordretilgangen den gang egentlig kunne forsvare satsingen.

Kort leveringstid

Samtidig kjente Murvold bransjen godt, og sakte men sikkert har metallindustribedriften jobbet seg opp til å bli en fast leverandør av spesialtilpassete deler og komponenter til andre produsenter som leverer til offshore- og oljeindustrien.
En av Stjørdal Maskinerings fremste fordeler er at de i tillegg til topp kvalitet kan levere kompliserte deler og komponenter på kort varsel. Det er ikke uvesentlig når de konkurrerer med asiatiske leverandører som kan levere langt billigere, men som på grunn av frakttiden likevel ikke når opp i konkurranse med stjørdalsbedriften. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

SER LYST UT: Stig Murvold er svært fornøyd med ordretilgangen som Stjørdal Maskinering AS opplever.
SER LYST UT: Stig Murvold er svært fornøyd med ordretilgangen som Stjørdal Maskinering AS opplever.
Milepæl

2019 blir en milepæl i bedriftens historie. For første gang får eierne utbetalt utbytte, men bak det vedtaket ligger det en viktig i historie.
Da Stjørdal Maskinering ble startet, gikk Murvold inn med all aksjekapital, men allerede året etter inviterte han de ansatte inn på eiersiden. Hadde de ikke blitt med på spleiselaget, er det ikke sikkert bedriften ville overlevd.
– Jeg ville ikke greid det alene. Bedriften trengte de pengene, og siden har mitt største ønske vært å betale tilbake pengene til eierne. Utbytte i seg selv har ikke hatt stort fokus for oss, og vi hadde heller ikke gjort det i år hvis ikke ordretilgangen var så stor. Men nå er tiden inne til å ta ut noen kroner uten at vi setter noe på spill, sier Murvold, som selv sitter på 50,04 prosent av aksjene.

Lavt sykefravær

Å få med de ansatte på eiersiden, har vært en viktig faktor for å forklare hvorfor Stjørdal Maskinering er blitt en suksess.
– Det er en av årsakene til at ting har fungert så godt. Å få med de ansatte som eiere gjør noe med motivasjonen, og det er noe jeg kan underskrive på. Blant annet har vi nesten ikke sykefravær, sier Murvold.
I dag består arbeidsstokken av ti mann, hvorav åtte er medeiere. Nå leter industribedriften etter flere.
– Vi søker etter en ny medarbeider, men det er ikke enkelt å finne. Greier vi det, investerer vi i en ny dreiebenk til halvannen million kroner, forteller 45-åringen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Richard Wickstrøm jobber og er medeier i Stjørdal Maskinering. Her står han ved en av bedriftens nyeste og moderne produksjonsmaskiner.
Richard Wickstrøm jobber og er medeier i Stjørdal Maskinering. Her står han ved en av bedriftens nyeste og moderne produksjonsmaskiner.
Vil selge bygget

Metallindustrien er en tung bransje, og investeringskostnadene er formidable.
– Den dyreste maskinen vi har koster mellom fire og fem millioner kroner, – det samme som en fin enebolig. Vi jobber nå med å utvikle bedriften videre og fornye maskinparken, og da trenger vi frisk kapital, sier Murvold.
Derfor er industribygget på 1.100 kvadratmeter lagt ut for salg.
– Vi kjøpte bygget for en tid tilbake, men vi holder på å vokse ut av lokalene og jobber med en plan om å flytte til Sveberg hvor Vikaune vil sette opp et bygg som vi kan leie, sier han.
Selv om flere interessenter har meldt seg, er bygget ikke solgt.
– Vi har god tid, og vi må heller ikke selge. Uansett vil det tidligst ikke skje noe før neste år eller året etter, sier Murvold.

Ren Røros Lesmer mobil

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Trailer har veltet

Trafikkulykke ved påkjøringsrampen til E6

Close