9 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Rekordmange bytter til varmepumper

Værnes begravelsesbyrå steindag april


En av landets største eiendomsforvaltere Oslo Kommune har som målsetning å fase ut all oljefyring i egen bygningsmasse innen utgangen av 2011. Dette er en del av en klimahandlingsplan hvor klimagassutslippene skal halveres innen 2030. Det er i Oslo også en målsetning at all oljefyring i privatboliger skal være borte innen 2020, og det gis tilskudd gjennom et klima- og energifondet til alle som bytter fra oljefyring til miljøvennlige varmepumper.

 

Selv om utskifting av oljefyring med varmepumper i hovedsak gjøres som et klimatiltak oppnås mange andre fordeler. Varmepumper gir ingen lokale utslipp og man får bedre luftkvalitet. Transport og trafikk reduseres fordi varmepumper bruker lokal energi i form av fjell, jord og uteluft. Man unngår også risiko for lekkasje til grunnen fra gamle oljetanker som er nedgravd.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Lønnsomt med varmepumpe

Det har aldri vært mer lønnsomt å skifte fra oljefyring til varmepumper enn i 2011. Oljeprisen har ligget på et historisk høyt nivå i 2011, varmepumpene har de siste årene blitt mer effektive uten at installasjonskostnadene har økt og i tillegg bidrar et lavt rentenivå til at bytte fra oljefyring til varmepumpe ikke bare er bra for miljøet, men også for lommeboken.

 

Kilde og foto: www.novap.no

Les forrige sak:
Nytt rehabiliterings-tilbud

  Målgruppen er utskrivingsklare pasienter fra sykehus, hjemmeboende med brått funksjonsfall, […]

Close