-6 °C Stjørdal, NO
27/02/2020

Rekordtidlig teleløsning

Kommunen innfører aksellastrestriksjoner tidligere enn noensinne

Teleløsningen slo til for fullt og Per Olav Tømmerås (innfelt) forteller at kommunen nå har innført aksellastrestriksjoner. Dette veibildet er fra fjorårets vinter, - nå er veiene både mer ujevne og bløte. Teleløsningen slo til for fullt og Per Olav Tømmerås (innfelt) forteller at kommunen nå har innført aksellastrestriksjoner. Dette veibildet er fra fjorårets vinter, – nå er veiene både mer ujevne og bløte.

Det står 27. februar på kalenderen og kommunen må innføre historisk tidlige restriksjoner på aksellast.

– Det her tror jeg ikke har skjedd før, sier Per Olav Tømmerås, som er leder for veiavdelingen i Stjørdal kommune. Han forteller at vei- og kjøreforholdene plutselig endret seg radikalt tirsdag.

– Det ble full teleløsning i løpet av tirsdagen, og det gjør at vi har innført aksellastrestriksjoner på alle kommunale veier i Skjelstadmark, Forradal og Flora, sier Tømmerås.

Nå har han mannskap ute på veiene som er ute og skilter om restriksjonene og han har traktor og slådd ute for å flikke på veiene.

– Men det er helt umulig å kjøre på veiene med tyngre utstyr så naturen må gå sin gang, sier Tømmerås.

– Hva slags vær ønsker du deg nå?

– Det må gjerne fortsette med vind og plussgrader og ikke noe nedbør. Får vi det så blir veiene fort bra igjen, spår Per Olav Tømmerås.

Les forrige sak:
HEKTET PÅ VREESWIJK: Roger Strømsnes har i mange tiår vært en stor beundrer av Cornelis Vreeswijk. Nå drar han på en egen liten turné med Vreeswijk på kjøreplanen.
Tar med seg favorittens musikk på turné

Trubadur med Vreeswijk-musikk på bibliotekene

Close