5 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Rekrutterer fiskere på Hell

Foto: Marius Fiskum www.fiskum.org

HELL:  Fiskerinæringen har et hjemlig rekrutteringsproblem. En ny undersøkelse blant bedrifter i fiskeforedlingsindustrien viser at utenlandsk arbeidskraft er avgjørende for å sikre produksjonen. En rekrutteringskonferanse på Hell i april skal gjøre susen.


Fiskeri- og havbruksnæringen har vært gjennom en formidabel vekst. Behovet for kompetent arbeidskraft for å sikre videre vekst og inntekter, er stort. Likevel er det få unge i Norge som velger å ta fagbrev innen fiskeforedlingsindustrien, skriver Kyst.no

For å snu denne trenden jobber forskningsfondet FHF med rekrutterings- og kompetanseprosjektet, “Sett Sjøbein”. Prosjektet er opprettet på bakgrunn av et mandat fra Fiskeri- og kystdepartementet (FKD), og jobber for økt rekruttering og kompetanse i sjømatnæringen, skriver FHF i en pressemelding. Rekrutteringen av norsk ungdom til fiskerinæringen er for svak til å bygge oppunder de siste års vekst. I  april blir det arrangert en større rekrutterings- og kompetansekonferanse med fokus på fiskeri- og havbruksnæringen. Konferansen går av stabelen på Rica Hell Hotell, Stjørdal, 13. og 14. april. Her vil man bl.a få informasjon om Sett Sjøbein, få presentert hvilke muligheter som finnes for unge i fiskerinæringen, samt mye annet.

Les forrige sak:
Olje og energiminister Ola Borten Moe er glad for å komme til et departement der hans gamle medarbeider Ivar ­Vigdenes er husvarm som politisk rådgiver. – Ivar fortsetter, sier den nyutnevnte ­statsråden på ­slottsplassen.
Ivar er husvarm

  Det ble ingen tur heim til Forradal på politisk rådgiver […]

Close