10 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Rekrutterer trainees til Stjørdal

Næringssjef Tore Rømo - Foto: Eir-Jørgen Bue

Nord-Trøndelag fylkeskommune vil rekruttere ungdom og kompetansearbeidskraft til Nord-Trøndelag gjennom regionale trainee-ordninger. Næringssjef Tore Rømo i Stjørdal kommune anbefaler slike ordninger:


– Kommunen får inn en topp motivert og godt utdannet person, som på kort tid gjør en fullgod jobb. Svært mange traineer kommer tilbake til en av arbeidsplassene de har vært utplassert i, og bosetter seg i kommunen, etter endt trainee-periode, påpeker Rømo til kommunal og regionaldepartementets hjemmeside.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Kommunene i Nord-Trøndelag har behov for å rekruttere ungdom og kompetansearbeidskraft. Rømo tror trainee-ordningen er for dårlig kjent ute i kommunene. Hittil har programmene mer enn 600 navn i basen, som kommunene kan bruke som et verktøy for å søke etter spesifikke yrkesgrupper.

 

Ordningen bidrar til at kommuner og bedrifter kan prøve ut høyt kvalifiserte arbeidsressurser som de ellers må bruke mye tid og energi på å få tak i. Nesten 60 prosent av traineene som deltar i programmene i Nord-Trøndelag bosetter seg i fylket over tid, forteller Even Ystgård, funksjonsleder i næringsavdelingen og LUK- ansvarlig i Nord-Trøndelag fylkeskommune.

 

Trainee er en praksisarbeidsplass tilknyttet en eller flere bedrifter, virksomheter eller organisasjoner i en avgrenset tidsperiode. To til tre bedrifter eller institusjoner deler på en trainee. Traineen får et definert opplæringsprogram fra høgskole eller universitet.  En målsetting er regional og lokal utvikling gjennom kompetansebygging.

 

Les forrige sak:
Vant Tysklandtur med Shell på P4

Bente Welland ble nok noe overrasket da de ringte fra P4, […]

Close