21 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Rensfjellrennet 2013

Slik håper vi det blir den 24. mars.

 

Etter avlysning i 2011 pga stygt vær og i 2012 med regn og våte områder, håper arrangørene på at værgudene vil hjelpe de med et ordentlig turrenn i år med sol og mange på startstreken.

Nye traseer
Rennleder Alf Roar Slind forteller at komiteen er godt i gang med forberedelsene. Løypene i Rensfjellrennet har fått noen forandringer. Til rennet i fjor ble det laget en 7 km ny trase fra Bønnkjølen ned til Saga. Dermed slipper løperne å krysse Sørungen som de siste årene har hatt mye overvann. Løypa går i lia på vestsiden av Sørungen og har mange fine utforkjøringer. Løypa krysser vegen til Sørungen ved ”Brenntopp” like før målgang.

Det er også planer om at løypa skal forandres inn mot hovedmatstasjonen ved Samsjøen og mot Gråfjellet på Selbusida. Løypa vil da gå på vest og sørsiden av Samsjøen. Dette vil bli avklart når løypesjefene har hatt sine befaringer.

Endringer
Etter en spørreundersøkelse blant deltakerne hvor det var stort flertall for at start og mål måtte være på samme sted hvert år, og ikke veksle på slik som det har vært. Derfor skal rennet i tre år ha fast startsted på Støren og målgang i Vikvarvet, Selbu. Dette vil gjøre arbeidet lettere for arrangøren. De kan spesialisere seg på den ene jobben slik som det er blitt for Birkebeineren etter at de laget fast sted for start og mål.

Coop Storlien artikkelnivå

Nytt i år er at Rensfjellrennet åpnes for 16. åringer. I Birkebeineren kan 16. åringene starter og dermed var det naturlig at også Rensfjellrennet senket grensen med ett år.

Lille Rensfjellrennet
Det lille Rensfjellrennet hadde sin debut i fjor. Været får nok ta skylden for at så få stilte til start. Det vil også i år bli gjennomført både på Støren og i Selbu. Løypa vil være på ca 15 km i klassisk stil. Nedre grense er 10 år. Her er det flere planer som ikke er kommet helt i havn ennå. Men at det blir nye ting rettet mot familier, røper Slind.

Slind ønsker seg ennå litt mere snø, men den vil komme sier han. Han forteller også at Rensfjellrennet i år vil samarbeide med Flyktningerennet. Dette rennet går dagen etter Rensfjellrennet og det vil bli satt opp buss etter premieutdelingen fra Selbu til Grong.

 

Økning av startavgift etter 1. mars
Påmeldingen er godt i gang, og for de som vet at de skal delta og som ønsker å spare noen kroner så vil startkontigenten øke etter 1. mars. Slind vet ikke om det kommer noen løpere i verdensklassse i år. Verdenscupen har renn i Falun samme helga, men han håper at de som ikke skal dit kommer til Rensfjellrennet.

 

 

Les forrige sak:
Sissel Boden har sitt utsalg på «Ladan» i Duved. Nå satser hun også stort på torget i Storlien ­sentrum. Drivan åpnet nettopp med interiør og klær for henne.
Storliens handel blir større

  Jonas Cohen og Ronny Juhlin drifter flere forretninger i Storlien […]

Close