11 °C Stjørdal, NO
24/04/2019

Rensfjellrennet går imorgen

 

Lørdag kl. 1000 er det igjen klart for Trøndelags eldste turrenn, Rensfjellrennet.

I år er det start ved Guldsethsaga Skianlegg, Selbu og målgang på Frøsetmarka Skianlegg, Støren.

Det er nå 77 år siden det første rennet mellom Selbu og Støren ble gjennomført. Det var opphold under krigen og en periode  i 60- og 70-årene ble rennet kun gjennomført i Selbu. I 1981 startet samarbeidet mellom Selbu og Støren opp igjen.

Renneleder Alf Roar Slind

Coop Storlien artikkelnivå

 

Renneleder Alf Roar Slind forteller at det hittil er påmeldt 800 stk, og fristen er 20. mars, men erfaringen viser at det kommer en del etteranmeldelser på løpsdagen.

– Nytt av året er at vi har en grense på 1200 deltagere. Dette for at rennet skal bli mer forutsigbart med hensyn til bl.a matstasjoner, service og transport.

Rensfjellrennet starter og har innkomst annet hvert år i Selbu og på Støren. Det har og vært diskutert som Rensfjellrennet skulle gjennomføres på samme måte som bla Birkebeiner-rennet med det samme start- og innkomssted hvert år.

Slind forteller at det er nedsatt en komité og etter fjorårets renn ble det gjennomført en spørreundersøkelse på nett samt at 100 løpere, ut fra bestemte kriterier, svarte på om det burde vært samme sted for start og innkomst hvert år. Undersøkelsen viste at flertallet ville ha start og innkomst på samme sted, og en oververkt ville starte på Støren og ha innkomst i Selbu.

– Synes selv at det er bedre for oss som arrangør å få fast enten start eller innkomst. Lettere å forandre på det som ikke fungerer når det går ett år til neste renn i stedet for to år. Tror og det blir bedre for løperne at det er faste steder.

Sier Slind, og legger til at Birkebeinerrennet ble gjort om til fast innkomst etter  OL på Lillehammer.

Hva med årets renn?
– Håper at alt fungerer som det skal, og at de ca 500 funksjonærene som er i aksjon vil få en fin dag. Det er vanskelig å gjennomføre et slikt arrangement uten de frivillige. Det er erfarne og flinke folk som vet hva de skal gjøre.

Det eneste de ikke kan hjelpe Slind med er været.
– Været er min største bekymring. Det er mye som må passes på når en skal sende folk over fjellet. Enkelte starter med liten trening og tror dette skal gå greit likevel, og det gjør det når været er fint, men erfaring har vist at været i fjellet fort kan snu og gjøre turen mer strabasiøs enn godt er.

Hvordan er det med sikkerheten?
– Det er varmetelt på matstasjonene og det er hjelpemannskaper ute som vil hjelpe de som trenger det. Været avgjør mye om løpere trenger hjelp.
Det er og satt opp to værstasjoner som det går an å gå inn på hjemmesiden til Rensfjellrennet og deretter via yr.no se hvordan været og føret er.

Da er det bare å håpe at Slind får oppfylt sine ønsker om fint vær, mange løpere og ikke minst mye folk ute i løypene. Nea Radio vil ha overføring av løpet og nettsiden vil bli oppdatert fortløpende etter målgang.

For de som skal se på fra Selbu-siden så starter alle kl. 1000 og siden det blir en del trafikk på vegen opp til Guldsethsaga så lønner det seg å være tidlig ute.

Håper alle løpere får en dag med fint vær og en fin opplevelse. Hva er vel finere enn å renne fra første matstasjonen på Bønnkjølen innover mot  Grøvvelskaret, opp til toppen og få en fabelaktig utsikt ut over Samsjøen.

 

Les forrige sak:
Vold skjer ofte i det skjulte - i nære relasjoner. Illbilde: foreldreweb.no
Seminar om vold

Om vold fra de nære   Aglo Opplæringssenter er 11. og […]

Close