8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Restauranten har hatt gjester fra hele landet: – Det er litt ufattelig at de kommer hit

Anne-Berit Hagen Auran og Ola Hagen Auran har hatt hendene fulle

Driverne av restauranten Einberget, Anne-Berit Hagen Auran og Ola Hagen Auran, hadde hendene fulle fredag. Foto: Henrik Skaufel Driverne av restauranten Einberget, Anne-Berit Hagen Auran og Ola Hagen Auran, hadde hendene fulle fredag. Foto: Henrik Skaufel

De har aldri brukt femti øre på markedsføring, likevel strømmer gjester til restauranten på Skatval.

– Vi har vært heldige, sier Ola Hagen Auran.

Sammen med kona Anne-Berit Hagen Auran drifter hele familien samt to kamerater av sønnen i huset restauranten som ligger på gården Einberget på Skatval.

I 2020 satset de, og i oktober åpnet den nye restauranten i låven ute på gårdstunet, dette på tross av at bransjen har vært utsatt for flere nedstengninger på grunn av koronapandemien.

– To ganger har vi valgt å stenge ned før kommunen har bedt oss om det. Vi har derimot vært heldige som har fått fylt opp med gjester raskt etter kanselleringer, forklarer Ola Hagen Auran.

200 bestillinger

Einberget har fokus på rene og lokale smaker. Det vil si at restauranten så langt det er mulig bruker lokale leverandører, og ønsker å skape en opplevelse med disse råvarene.

I løpet av koronaåret ble de løsningsorientert og startet opp take away, som flere andre bedrifter ble tvunget over til.

– Vi fikk rundt 200 bestillinger i gangen, køen sto fra veien og noen kjørte til og med over plenen. Det var galskap, sier Auran.

Samtidig som driverne forsøker å støtte og samarbeide med de andre lokale leverandørene i området, har de satset på å skape en god atmosfære og et miljø.

– Vanligvis når man besøker en restaurant blir man satt på et bord for seg selv, men hos oss blir gjestene plassert med andre. Her blir de sittende sammen og skaper relasjoner. Noen har til og med endt opp på nachspiel sammen, forklarer han.

Fylte opp listen

Etter de siste restriksjonene for Stjørdal, ble restauranter bedt om å holde gjester fra Trondheim unna. Dette medførte at Einberget mistet 18 gjester på en kveld.

– De hadde bestilt god tid i forveien for å være sikre, men så valgte vi å stenge igjen. De har imidlertid booket seg inn på nytt i november. Vi fikk også fylt opp dette på en time, så vi led nok ingen nød, sier Auran.

Siden januar har fire gjester fra Hamar forsøkt å besøke restauranten. Tre ganger har de vært nødt til å kansellere sine flybilletter på grunn av pandemien.

– Vi synes mest synd på gjestene som forsøker å besøke oss og som gjentatte ganger må avbestille, forklarer han.

Tapt flere hundre tusen

Restauranten har ikke brukt femti øre på markedsføring siden oppstart, her er det folkemunnet som drar.

– De siste gjestene har kommet fra Kirkenes, Tønsberg, Oslo og Bodø. Det er litt ufattelig at de kommer til Skatval, sier Auran.

Selv om driverne tapte 700.000 kroner i løpet av fjoråret, er de fornøyde med å få innvilget 300.000 kroner i støtte fra kommunen.

– Alle monner drar og vi har stått gjennom det. Vi omsetter for rundt 50.000 kroner hver kveld, slik at vi har vært veldig heldige, avslutter han.

Les forrige sak:
Munnhuggeri mellom fotballforbund og kommuneoverlege om aktivitet for barn

- Jeg har vært inkonsekvent og må beklage

Close